Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Ритмодинамика

(1/5) > >>

@praktik:
Още  една  нова  теория  на  руски  учен ,  тези  руснаци  се  скъсаха  да  измислят  теории  :)
Изгледайте  клипа  и  прочетете  материала  на  руски ,  кажете  си  мнението.
http://rhythmodynamics.com/
http://www.youtube.com/watch?v=ftnbexCNHWY&feature=youtu.be

Радико:
За първи път виждам концепция толкова близка с моите разбирания.
Струва ми се, че е малко "плахо изказване" но въпреки това пак е на доста по верен път от всичко друго което съм чел до сега. Опитва се да върне концепцията за етера с по различно обяснение, но определено е крачка напред. Мисля да следя този сайт и по нататък. Пожелавам им успех.

@praktik:
Прикачвам  файл  DOX за  сваляне ,  фаила  съдържа  информация  подробно  по  ритмодинамика.

http://dox.bg/files/dw?a=ae8ae9419e

@praktik:
Радико , имам  известни  резервации  относно  ритмодинамиката , авторът възвръща  етерът  като  се  уповава  на  опита  на  М&M през 1881 г  в  Подсдам ,  чиито  резултати  Айнщайн  по  късно  е  интерпретирал  като  отсъствие  на  етера   . Лоренц  за  да  спаси  хипотезата  на  етера , допуска  съкращение  на  рамото  на  интерферометъра  успоредно  на  движението  на  земята , но  затова  трябва  да  се  допусне  забавяне  на  времето . Иванов  допуска  че  и  двете  рамена  се  съкращават  и  от  това  излиза  че  не  е  необходимо  допускането  на  забавяне  на  времето . Но  ако  съществува  ефирен  вятър  успореден  на  рамото  на  интерферометъра , което  е  успоредно  на  движението  на  земята ,  то  посоката  на  светлиният  лъч  тръгващ  от  источника  към  огледалото ,  по  посока  срещуположна  на  ефирният  вятър , трябва  да  достигне  до  огледалото  за  време t=c-v  и  когато  се  отрази  от  огледалото  и  тръгне  по  посока  на  ефирният  вятър ,  обратно  към  интерферентният  екран ,  трябва  да  го  достигне  за  време t=c+v . Така  че  в едната  посока  на  светлиният  лъч  когато  пътува  срещу  ефирният  вятър , скоростта  на  светлината  се  забавя , а  в  обратната  посока  когато  светлината  се  вози  на  ефирният  вятър ,  нейната  скорост  превишава  константната C=300  000 km/s  ,  точно  толкова  с  колкото  се  е  забавила  първоначално .  В  крайна  сметка  излиза  че  светлината  ще  пристигне  до  интерферентният  екран  със  скорост 300  000 km/s  колкото  е  и  скоростта  на  светлиният  лъч  от  рамото  което  е  перпендикулярно  на  ефирният  вятър ,  така  че  двата  лъча  ще  пристигнат  едновременно  на  интерферентният  екран ,  и  ще  дадат статична  интерферентна  картина . Тоест  ефирният  вятър  няма  да  повлиае  на  скоростта  на  светлината  и  на  двата  лъча. Точно  това  е  и   резултата  на  експеримента  на  M&M .  Тоест  дори  и  при  наличие  на  ефирен  вятър ,  той  не  може  да  се  констатира  от  интерферометъра  на  Майкелсън  и  Морли. Авторът  Иванов ,  дава  неясни  аргументи  с  някакво  свиване  на  стоящи  вълни  и  т.н  неяснотии  и  неконкретики .
http://prikachi.com/images.php?images/677/6116677z.jpg

svetlio760:
Отклонявам се от темата, но ме вълнува от години теорията за пределната скорост на светлината- според Айнщайн, 300 000 км/с е пределната скорост в познатата вселена! Да речем, че се движа в космически кораб, който се отдалечава от Земята с 299 000 км/с. Какво ще стане ако реша да побягна със скорост 2 км/с по посока на движението на кораба? Ще се движа с 300 001км/с. спрямо земята! Възможно ли е това? Ами възможно ли е Айнщайн да бърка нещо в предвид на това, че определението за движение включва два обекта- единият се приближава или отдалечава спрямо другият- от кой обект се определя пределът 300 000км/с. Според горният пример аз бягам със скорост 2км/с спрямо палубата на космическият кораб, но спрямо Земята аз надвишавам предела. Ако след нас има кораб движещ се с да речем 200 000км/с спрямо земята, спрямо този кораб моят ще се движи със 100 000км/с. Ако, пък, моят кораб реши да пусне совалка пред себе си и да я засили с да речем 100км/с то совалката ще се движи с 300 100км/с. спрямо земята и със 100км/с спрямо моят кораб!(единственият проблем в този пример е, че не мога да се набера с 2км/с. :-[)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия