Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Антигравитация и Свободна Енергия

<< < (5/43) > >>

@praktik:
Компютърна  симулация  на  гравитация http://www.youtube.com/watch?v=ztwkXq4Hj7Q
Направи  ли  ви  впечатление, че ако го нямаше това отблъскващо действие в точката на перихелия, телата неминуемо ще се сблъскат. Антигравитацията  съществува, но е много деликатна, и създава впечатление сякаш че гравитационната сила е само на  привличане. Ако тяло с маса се намира  в  точката на масовият център между две масивни тела, на тялото ще му действа сила от центъра на  тази точка към периферията, тоест антигравитация. Посоките на силите на фундаменталните взаимодействия в природата, зависят от позиционирането на източниците им един спрямо друг .

Радико:
Струва ми се,че нещата не стоят точно така. По-скоро антигравитацията е сила много удобна за писателите фантасти и съответно измислена от някой от тях "сега не се сещам за името му". Мисля, че природните закони не са създадени с единствена цел да са удобни за ползване от хората, а антигравитацията се явява точно такова хипотетично явление. Не се занимавайте с глупости. Няма такава сила.     

tobo1:
Радико, кой модел според теб е по-близо до действителността ?

@praktik:

--- Цитат на: Радико в Април 20, 2013, 05:19:23 pm ---Струва ми се,че нещата не стоят точно така. По скоро антигравитацията е сила Много удобна за писателите фантасти и съответно измислена от някой от тях "сега не се сещам за името му" Мисля, че природните закони не са създадени с единствена цел да са удобни за ползване от хората, а антигравитацията се явява точно такова хипотетично явление. Не се занимавайте с глупости. Няма такава сила.   

--- Край на цитат ---
Отричаш   нещо , което  не  си  доказал  че  е  невъзможно .

Радико:
@praktik
Ако уж сериозните учени правеха изявления за теоретични сили само след като са наблюдавали, нямаше да има причина за този безполезен диалог. Аз мога да си изфантазирам още хиляда подобни сили и да кажа, че никой не може да ги отрече докато не докаже противното. Може да се наблюдава антигравитационен ефект, породен от действието на други сили, но антигравитация като изначална сила "каквато е гравитацията" никои не е наблюдавал. 
tobo1
Според мен всеки модел който не изключва абсолютната координатна система във вселената е много по-близо до истината от сегашния "стандартен модел".
Явно светът е твърде нестандартен за да се впише в "стандартен модел"

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия