Автор Тема: Антигравитация и Свободна Енергия  (Прочетена 69037 пъти)

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 334
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #180 -: Юли 01, 2018, 10:51:56 am »
На вас не може да ви се угоди май... Весо, пий си редовно хапчетата, че от тая храна в чужбина съвсем изкуфяхте бе хора  ;D Тук си беше нормален, поне на пръв поглед. Как въобще на някой нормално мислещ човек може да му хрумне, че ще си направя табела и ще я сложа на чужд офис, та да го снимам и излъжа някой че е мой... Боже, боже....
Един
Имаш лично съобщение.

Неактивен GreenHulk

 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 194
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #181 -: Юли 01, 2018, 11:08:42 am »
hyparh, тази картинка с въртящ диск и материал, екраниращ гравитацията май я бях гледал още като ученик като пример за "невъзможна" схема, тогава на СЕ-шниците  едва ли се е гледало много сериозно , то и сега май дали не е така...:)

Но общо взето да, ако имаме материал (или поле, или сила) което неутрализира гравитацията само в някаква малка площ, но действа на останалта - СЕ-то е готово:) ("постоянно падане")

Интересен момент от Йога е че две от осемте  маха-сидхи (велики или мажорни йогически "свръх-способности")  е да правиш тялото си много леко или много тежко. Тоест тази сила може да се повлиява/управлява поне вертикално:)

За олекотяването даже има шлока(текст) в Раджа Йога на Патанджали - медитация/самяма свързана с Акаша/етера
Етера е нещо познато от хилядолетия в езотериката, науката за Посвещението и това не е "измисления" етер на физиката от 19 век, "разбит на пух и прах" от "опита" на Майкелсон-Морли...

Цитат
Предполагало се е, че скоростта на светлината зависи от посоката на разпространение и скоростта на източника по аналогия с механиката на Нютон. Очакванията са били светлинният интерферометър на Майкълсън да регистрира две съвсем различни скорости на светлината. Резултатът от експеримента е отрицателен: скоростта на светлината изобщо не зависи от скоростта на движението на Земята и от направлението на измерваната скорост.

Въпроса е в това какво е Етер и какво е Светлина (с главни букви) и едва тогава да се говори за...опити.
Езотерици от хиляди години са работили и с двете, но не за нобелови награди!

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 005
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #182 -: Юли 01, 2018, 11:25:05 am »
Хипарх, не е точно така (поне не само така)! Не ти цитирам някакви теории, а чиста логика - ако имаше само поток нагоре и надолу, и екранирането на единия създава посока на гравитацията, как би обяснил страничната тяга на НЛО ? Явно става дума за изкуствена гравитационна тяга!
Едно е да  екранираш гравитацията (молейки се лифтерът да не се блъсне в стената, щото става течение от прозореца на мазето), друго е да противопоставиш гравитационна тяга на "нормално съществуващата" и съвсем различно е да управляваш наличната гравитация, играейки си със "жалузите" в материята! Отчети и това - някои от НЛО-тата са използвали сила на отблъскване като щит от мини частици и отломки, дори отблъскват самата атмосфера, създавайки си "пашкул", лишен от триене.

Да, определено не е само така и методите са различни. Но заиграването с жалузите в самата материя е на още по-високо и трудно достижимо ниво. Затова предпочитам да разглеждам "по-простичък" метод като при ВСГ примерно :D Екраниране на единия от потоците и чрез промяна ъгъла на жалузите (не тези в материята, разбира се, ясно е кои жалузи в платформата), се създава и хоризонтално движение като се променя векторът на тягата.

MTM, хем си съгласен, хем съществува, как? Антигравитация няма, има липса на гравитация! Има и създаване на гравитация, както и насочването и.

Мисля, че в този си пост МТМ се е опитал неуспешно да ме цитира. Казах това за антигравитацията (че не съществува) понеже много хора тръгват в погрешна посока на размишления от рода на изискване за "отрицателна енергия", "негативна гравитация" и др. подобни вятърничави понятия. А само трябва да се знае, че нещата (проявленията като цяло) са винаги двустранни, полярни, монетата има две страни. Дори в торнадото, което всички знаем, че засмуква нагоре, има насочен надолу поток, който обаче е по-слаб от този насочен нагоре.
Т.е. за да няма такива обърквания вероятно е най-добре да се казва просто левитация, вместо антигравитация. Сепариране на потока с отделно име и така получаваме gravity and levity.

Неактивен GreenHulk

 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 194
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #183 -: Юли 01, 2018, 11:52:59 am »
Стихотворението на АРИ
Притежавайки абсолютно знание за произхода на мирозданието, кабалистите от различни времена са оставили „свидетелски” описания на процеса на Творението. С най-подробен и съвременен (а не алегоричен, иносказателен, както това е прието у повечето кабалисти) език за това пише великият кабалист АРИ (Ицхак Лурия http://www.kabbalah.bg/www/index.php?option=com_content&task=view&id=101&Itemid=9 ), живял в началото на 16 век.

Превод на оригиналния текст:

Знай, до началото на творението е съществувала само Висшата, всичко изпълваща, светлина.

И не е имало свободно, незапълнено пространство –

само безкрайна, равномерна светлина, обливала всичко.

И когато решила Тя да сътвори световете и създанията, населяващи ги,

с това разкривайки съвършенството Свое,

което е станало причина за творението на световете,

съкратила Тя себе си в своята централна точка –

и се сгъстила светлината и се отдалечила,

оставяйки свободно, от нищо незапълнено пространство.

И равномерно било сгъстяването на светлината около централната точка,

така, че мястото празно форма на окръжност придобило,

тъй като такова било съкращението на светлината.

И ето, след това сгъстяване, в центъра на запълненото от светлината пространство

се образувала кръгла празнота, чак тогава

се появило място, където могат създанията и творенията да съществуват.

И ето, проточил се от безкрайната светлина лъч прав,

отгоре надолу се спуснал, вътре в това пространство празно.

Проточила се, спускайки се по лъча, безкрайната светлина надолу,

и в това празно пространство сътворила напълно всички светове.

Преди тези светове съществувала Безкрайната,

в своето тъй прекрасно съвършенство,

че няма сили в създанията да постигнат Нейното съвършенство –

та нали не може създаденият разум да Я достигне.

Нали няма Тя място, граница и време .

И като лъч се спуснала светлината

към световете, намиращи се в черното празно пространство.

И всеки кръг от всеки свят и близките към светлината са важни,

Докато не намерим нашия свят на материята в централната точка,

вътре във всички окръжности, в центъра на зеещата пустота.

И така отдалечен от Безкрайния – по-далеч от всички светове,

и, затова, материално тъй крайно нисък –

нали вътре във всички окръжности се намира той –

в самия център на зеещата пустота.


http://www.kabbalah.info/bulg/academy/mod/book/view.php?id=104&chapterid=536

(не е било "голям взрив", а Имплозия!... )

Цимцум, или съкращението на Светлината е основна Кабалистична концепция.

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Сериозен
 • ****
 • Публикации: 1 005
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #184 -: Юли 11, 2018, 03:56:27 pm »
Видеото отново изглежда накъсано в ключови моменти. Нито веднъж не показа самото издигане или приземяване. Като нищо конструкциите може да са две - стационарния модел с дисковете и зависналата във въздуха конструкция, в която може да е поместен дрон... макар, че в такъв случай би трябвало да се чува поне лек шум от перките.
Като цяло изглежда съмнителна работата, дано не се окаже поредният "Капанадзе" или "Кулабухов", само че на антигравитацията :) - видеа, в които уж се обяснява и демонстрира нещо, но никой не може да направи успешна репликация.

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 925
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.osram.bg/
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #185 -: Юли 11, 2018, 07:31:38 pm »
да, наистина в началото и аз бях скептично настроен но впоследствие всъщност видях, че там по всяка вероятност е заложен определен принцип, който е постигнат с помоща на комбинация от механична система със движещи се части и други условия. Принципът вероятно се състои във получаването на динамичен въздушен кондензатор в който се натрупва и съхранява електромагнитна енергия за сметка на електрическата и магнитна съставляващи чрез приложеното високо напрежение и въртящите се неодимови магнити или т. нар. смесване на "ежа" и "ужа"... Вярвам, че статичния метод без движещи се части, който е залегнал в друг конструктив при мой концепт има общо с този и връзката се състои именно във динамичните енергийни процеси при капацитет и условията около него

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 019
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #186 -: Юли 11, 2018, 11:40:06 pm »
   Моето обяснение - ако приемем НЛО-то за плоскост, то за да се издигне тя, трябва налягането над плоскостта да е по-малко от това под плоскостта. Налягането е енергия в единица обем или плътност на енергията. Затова смятам, че дори само чрез развъртането на магнити може да се получи подемна сила, но от едната страна на плоскостта магнитите трябва да са екранирани, така че да не променят плътността на енергията от тази страна. Същото може да се получи и само чрез електростатика и въртене (пък може сигурно и без въртене) или чрез променливо високо напрежение. Но пак трябва да има екраниране от едната страна на плоскостта - иначе силите от двете страни ще се уравновесят и тяга няма да има.

Неактивен MTM

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 399
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #187 -: Юли 11, 2018, 11:48:38 pm »
С високо напрежение и екран на ферита, от едната страна.

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 140
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #188 -: Юли 12, 2018, 01:41:26 am »
А не ви ли хрумва, че това "екраниране" също създава собствено "енергийно налягане"  в обратната посока?
Трябва да има поглъщане на енергия! И къде отива тази "погълната" енергия? Тя не може да се унищожи!

Преди доста време, nizo (ако не се лъжа) беше споделил идеята - възможно ли е да се унищожи енергия! Тогава вече би могло да се допусне и постулата, че е възможно и създаването на енергия!


Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 283
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #189 -: Юли 12, 2018, 10:52:41 am »
Енергията във вселената е константа. Не можеш да унищожиш енергия. Можеш само да промениш формата и мястото и.

Неактивен MTM

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 399
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #190 -: Юли 12, 2018, 08:57:39 pm »
Преди време,си бях направил опитна установка за СЕ. В монента на включването (аб 12в.1,3А генератор на висока  честота) с такава сила изтрещя и светна, че имах чувство че светкавица е ударила масата. Добре, че бях на разстояние, само с лявата ръка държах захранващия кабел на генератора и от уплаха съм го изключил.
 Викам си изгоря генератора, махам него и слагам генератор на 50HZ.в момента на включването на захранването, това нещо блесна, нямаше шум, но много мощна вълна, ме събори на Земята. Аз съм 90кг. Все едно вятър, духва кибритена клечка.
 А ферита беше 3см.представете си тоя ферит да е 5 метра, не НЛО ами и  къщата ще вдигне.
 
 ПП. Веднага след това проверих генераторите, абсолютно нищо им нямаше. Цялата установка си беше здрава.

Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 283
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #191 -: Юли 13, 2018, 08:12:00 am »
Ще ни покажеш ли тази установка схематично?

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 925
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.osram.bg/
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #192 -: Август 19, 2018, 03:19:05 pm »
<a href="https://www.youtube.com/v/VBrx4O10XkI" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/VBrx4O10XkI</a>

мдам, посоченият механичен електромагнитен апарат работи на електрогравитационен принцип. Има два високоволтови източника, първия е качер, който се вързва към двата въртящи се диска на единия на който са закрепени неодимови мощни магнити с разнополярно разположени полюси (тъй-като е необходимо променливо силно синусоидално въртящо се магнитно поле), при смесването с полето от високото на качера се формира нещо като реактивно въртящо се електромагнитно поле. За да се вдигне диска е необходимо да се "поляризира" синусоидата относително офсета или нулата (амплитудата на едната полувълна на електрическата компонента примерно положителната да стане по голяма от амплитудата на другата отрицателната полувълна на електрическата компонента), затова по всяка вероятност се използва умножителя, който задава вектора и посоката на движение...

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 925
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.osram.bg/
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #193 -: Септември 09, 2018, 09:31:04 am »
<a href="https://www.youtube.com/v/VBrx4O10XkI" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/VBrx4O10XkI</a>

мдам, посоченият механичен електромагнитен апарат работи на електрогравитационен принцип. Има два високоволтови източника, първия е качер, който се вързва към двата въртящи се диска на единия на който са закрепени неодимови мощни магнити с разнополярно разположени полюси (тъй-като е необходимо променливо силно синусоидално въртящо се магнитно поле), при смесването с полето от високото на качера се формира нещо като реактивно въртящо се електромагнитно поле. За да се вдигне диска е необходимо да се "поляризира" синусоидата относително офсета или нулата (амплитудата на едната полувълна на електрическата компонента примерно положителната да стане по голяма от амплитудата на другата отрицателната полувълна на електрическата компонента), затова по всяка вероятност се използва умножителя, който задава вектора и посоката на движение...

бих искал да приложа един патент от 1964г във, който се посочва този момент на задаващия вектор на тягата чрез висок "поляризиращ" потенциал а също така и еквивалента на механично въртящите се магнити изразени чрез електромагнитни намотки...

montanar

 • Гост
Re: Антигравитация и Свободна Енергия
« Отговор #194 -: Септември 09, 2018, 11:41:15 am »
И какво ново трябваше да видим на тоя клип в сравнение с останалите?!?!
Поредната постановка .....
1. За пореден път не се показва обстановката в самата стая
2. За пореден път клипчето е слепено от парченца режисирани като за публиката
3. При самото отделяне от повърхността се наблюдава едно отместване от центъра като чели въдичката на която е закачено нещото е на различен център от него
4. Самото летене много прилича на закачена риба на въдица .....
5. Не се показва самия обръч как точно се прекарва - а се вижда как човека се протяга някъде си за да го прекара през конструкцията.
6. Самия обръч както го държи също буди подозрения

Мислете критично бре колеги!
През цялото време посановчика обяснява колко постоянно трябвало да се подстройва управлението а конструкцията се вижда колко е крива и неправилна от към съостност и от към център маса а за баланс да не говорим.