1. Повтарям: Магнитните сили на взаимодействие между роторните и статорните магнити /било то на привиличане или на отблъскване/, трябва да са разположени перпендикулярно, а не успоредно. Защото при последното настъпва равновесие - баланс.
Давам образен пример:
2. Диск с магнити разположен хоризонтално.
3. По периферията му множество по-малки дискове с магнити.
4. Тези малки дискове трябва да са разположени перпендикулярно - вертикално, т.е. под прав ъгъл спрямо работния-хоризонтален диск.
5. Следва синхронизация между основния и планетарните дискове и настройка на закъснението на магнитите, след ГМТ.
6. Еднаква ъглова скорост на магнитите от планетарните и основния диск.
7. Предполагам така работи единият /първия/ двигател на Майстора, доколкото съм разбрал от първия пост в темата му.
Цитирах те ЕДМ, като разделих изреченията на подточки, защото:
1. Да, съгласен съм, но 90
о не са задължителни. Най-удачният ъгъл е 71
оМерил съм го.
2. Примерно
3. Зависи. При мен дисковете са еднакви по диаметър, заради т.6. тук, не горе.
4. Това усложнява много конструкцията - имам такава разработка, ще дам схемата й. Освен това се губи възможността за увеличаване броя на работните дискове, и следва ограничение във мощността.
5. Да.
6. Не. Това не работи. Ъгловата скорост трябва да е различна!
7. Този модел - 135 - има 4 различаващи се подварианта. В момента единият от тях е готов, но както и предполагах, веригите ми зацепват на зъб - защото големите венечни колела (от велосипед) СА КРИВИ. Ще ви пусна снимки в първия пост на темата ми, да го видите, но за да не се ядосвате - не го правете с вериги и венци, а както е оригиналната ми идея - със зъбни колела. Това ще е следващата ми доразработка - веднага след тази (мод 137), на която показах снимки и схеми.