Животът- начин на употреба! > Екология
Прогнозиране на земетресения
hyparh:
--- Цитат на: Радико в Септември 09, 2017, 12:31:32 pm ---hyparh
Наистина, дай линк за форума, и на мен са ми интересни тези неща. Това от последния клип и на мен ми прилича на дискотека, но другите са си съвсем реални каквито и на мен ми се е случвало да забелязвам.
--- Край на цитат ---
Радико, можеш ли да споделиш повече относно твоите наблюдения? В кой район са се появявали светлините, имаше ли гръмотевична буря преди това или някаква друга особеност?
Тези светлини нямат нищо общо с дискотечни, нито с експлодиращи тр-ри. Предизвиквам някой да ми покаже видео с такива дискотечни :) Авторът на видеото пише в описанието, че точките, от които са възниквали светлините, са се разпростирали на площ от над 6 километра.
hyparh:
Хубаво е, че са започнали изследвания за разгадаване на земните светлини.
Странни светлини придружават земетресението с магнитуд 8.2 в Мексико
http://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Stranni-svetlini-pridruzhavat-zemetresenieto-s-magnitud-8-2-v-Meksiko_93315.html
juliang:
Нормално е да има натрупване на огромно количество електрическа енергия при такива размествания на земните маси. Всеки знае каква енергия може да даде елементарен пиезокристал в една запалка. Сега си представете такъв кристал с размера на 1/2 България ... натискан от милиарди тонове усилие на движещия се континент ...
Аtos:
Дрън-дрън...
Само предположения пак, нали? На базата на "подковаността" ти?
А рингуудитът, къде е?
А световният океан? Що не пробваш пиезо искра в кофа с вода?
Проблемът ти, Юлиане е, че всичко се опитваш да нагодиш към собствената си стъкмистика на разбиранията...
ELPUNTO:
hyparh на този етап, на това ниво на човешко познание (или незнание) е невъзможно да се каже кое е причина
и кое следствие ? Имам предвид затъмнението и слънчевото изригване за което говориш, станало на 06.09.2017 г.
Възможно е затъмнението на 21.08. да е причина за изригването на 06.09., а изригването да е причина за земетресението.
hyparh може ли да се направи справка, мястото на изригването в/у слънчевата повърхност къде се е намирало по
време на затъмнението ? И още, как е ориентирано мястото на изригването в момента на изригване, спрямо региона на
земетресението в Мексико ?
hyparh ти говориш за потоци частици, които заливат Земята, но тези потоци предизвикват етерни вълни, които
също достигат Земята и предават своята енергия на Земята. Етерът е финна и рядка материя, но тя при определени
условия може да бъде сгъстявана и увличана. Възможно е, точно това да става при чудовищните слънчеви изригвания
за които говориш.
Относно изригванията и прогнозите за земетресения, може би има някаква зависимост но тя не е постоянна.
Моят опит и моите наблюдения в областта на прогнозите показва, че земетресенията МОЖЕ да бъдат прогнозирани.
Но не на основата САМО НА ЕДИН ФАКТОР (параметър). Има 10 - 15 фактора, по които може да се правят прогнози.
Ако 3,4 или 5 фактора независимо показват предстоящо земетресение, то вероятността то да стане клони към 100% . . .
Но докато се достигне тази 100% познаваемост има да се извърви дълъг . . . много дълъг път . . . 8)
А до тогава . . . до тогава, както е казал поетът : Носете си новите дрехи момчета . . .
Падаме както ходим
умираме докато спим
носете си новите дрехи момчета
проблемите на тази планета
ние (в мазето) едва ли ще разрешим . . .
:) :) :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия