Справочници, схемотехника, теория > Трансформатори, силова, захранваща и стабилизаторна схемотехника

Синусов инвертор реализиран с PIC16F876

<< < (5/7) > >>

Радико:

--- Цитат на: alan в Юли 07, 2018, 03:26:36 pm ---КПД-то е относително и зависи от изработката на трафовете,

--- Край на цитат ---
За КПДто при формиране на синусоида от постоянно напрежение най малка е зависимостта от качеството на трафовете. При положение, че се ползват биполярни транзистори в момента когато синусоидата е по средата ако максимума е 100 волта то спада върху намотката трябва да е 50. И къде се дяват останалите 50 волта.
Върху транзистора разбира се. Това означава фиксирани едни 50% А от качството на трафа зависи колко още ще спадне КПДто под тези 50%

alan:
   Радико, трябва ли да ти честитя 3000-я пост и да изкажа огромните си благодарности за приноса ти към форума?

За това всичкото, което си написал, плявата е тотална мой човек, не съм видял нищо твое... само алабализми.

Разбрахме, че си бил миньор или там нещо подобно си работил под Земята, ама не позволявай това да ти пречи на мисълта, желанието за работа и правописа разбира СЕ.

Това не е лично и няма нападка, просто констатация, която се вижда и набива на очи.

Какви 50%, какви 100V те гонят, пишеш пълни глупости както винаги.

Като направиш първия си инвертор както трябва, тогава давай мнения.  ;)

Радико:
За теб може да не е лично, но за мен е нападка ЛИЧНО по мой адрес. Само не мога да разбера това изказване:

--- Цитат ---Какви 50%, какви 100V те гонят, пишеш пълни глупости както винаги.
--- Край на цитат ---
Дали е плод на умишлена демагогия или се дължи на тъпотия. Та поради това ще се наложи да ти задам една проста задачка за определяне на компетентността:
имаме товар със стойност 4 ома управляван от транзистор. Сиреч последователно свързани. През товара сиреч и през транзистора "понеже са последователни" протича ток от 5 ампера. Захранването измерено когато протича тока от 5 амп. е 40 волта. Това последното го вметвам не за тебе а за да не търси някой педантичен колега под вола теле заигравайки се със закона на Ом за цялата верига. Значи сметките се ограничават само до закона на Ом за част от електрическата верига.
Та въпроса е каква мощност ще разсейва транзистора в този момент за да определим какъв е подходящ дали 2т6821 примерно или 2N3055 или КД503. важното е да докажеш, че можеш да определиш колко ще е мощността на транзистора. В противен случай ще считам, че това си го написал от непознаване на електротехниката. Това разбира се е допустимо и нормално за един доктор или адвокат, но за човек който твърди, че компетентно се занимава с такива неща означава, че просто е тъпак. Дано да успееш да ме убедиш, че не си такъв. Защото ще убедиш и останалите четящи тази тема.

dymelsoft:
Радико, хайде да мислим преди да пишем. Разсъжденията ти сa валидни само, ако говорим за постоянно-токова верига характерна за линеен стабилизатор на напрежение. За твое сведение транзисторно стъпало клас AB има около 70% КПД при линейни изкривявания под 1% на изходната синусоида.

П.П. Не ми се спори за ничия компетентност, но мога да заявя на база безбройните ти коментари във форума, че твоята не е особено голяма що се отнася до електроника и е добре да попрочиташ малко преди да пишеш.
Не визирам само последните ти писания, а въобще...

alan:
   Поредното доказателство, че само плямпаш и си търсиш някой ей така да ти уйдисва на свободното време.

За къв чеп си го дал 2Т6821 за пример, айде другите са 15 и 20 амперови - там нещата може да се вържат някакси. Сега се работи с друга елементна база Радико и по даташита всеки начинаещ може да види съпротивлението между сорса и дрейна при включено състояние и да си определи размера на радиатора евентуално.

Въпроса ти е много семпъл и подвеждащ защото питаш за разсейката, но това зависи от няколко фактора като:
Коеф. на усилване, коеф. на предаване по ток, транзитна честота, импеданс, температура и т.н. Не си посочил в каква схема е вързан?
Какво значи последователно свързани, има ОБ, ОЕ, ОК, мисля че имаш предвид Общ Емитер?!

Като зададеш правилния въпрос, може и да получиш отговор от някой зарибен, но аз не мисля да си губя времето с теб, а и темата беше практически насочена докато не се появи ти... няма тема в която не си се изакал.  :D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия