Алтернативни енергоизточници > Трансформатор на Tesla

Класически SG тр-р на Тесла

<< < (4/7) > >>

teofilius:
Бариев титанат се получава много лесно чрез хидролиза на смес от Ba(CH3COO)2 и Ti(OC2H5) в присъствието на оцетна киселина като катализатор. Тоест смесваш бариев карбонат с титаниев двуокис и малко оцет. Загряваш с горелка до около 600 градуса и реакцията става. Не си спомням процентните съотношения на карбоната и двуокиса, но може да опиташ с 50/50. И двете съставки са изключително евтини. Например за по килограм от двете цената е общо не повече от 20 лева а получаваш 2 килограма потенциален бариев титанат. Купувал съм и съм си правил кондензатор по този начин, но за сега не съм определил точно за какво ще ми е нужен на първо време, въпреки определени идеи. В интернет има магазини за химикали и може да си доставите тези продукти и да получите бариев титанат за нула време в промишлени количество. Като готов продукт е прах с размери около 6 микрометра. За да се използва в кондензатор като диелектрик е нужно да се смеси с някаква смола или лак за да има изолационни качества при високо напрежение....

hyparh:
Много благодаря за инфото! Това отваря врати към сериозни високоволтови експерименти, концентриране на стотици хиляди волта без изтичане на малка площ, гравитатори и др.

hyparh:
Искам пак да попитам teofilius относно съединенията. Попаднах на фирмата "Валерус", имат доста богат каталог с различни вещества и видях, че имат (цитирам точно както са ги написали): БАРИЕВ КАРБОНАТ-BaCO3 - 5лв./кг. чист за анализ и ТИТАН(IV) ОКСИД-TiO2 - 12лв./кг. чист за анализ. Дали търсените съединения са тези, понеже гледам има разминаване с твоите химически формули и тези от каталога (не съм на "ти" с химията)?

teofilius:
формулите ги взех от един ПДФ в който имаше малко инфо по темата и исках да съм сигурен за името на бариевия карбонат. Това да не те притеснява. Титаниев диоксид + бариев карбонат и малко оцет, разбъркваш в една консервена кутия и подгряваш на газов котлон. Нямам много подробни спомени от опита но има малко като врене а бариевия титанат е с жълтеникав цвят.

hyparh:
Мерси, току що ги поръчах :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия