Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Ефективна електролиза
Century21:
Здравейте на всички,
Аз като нов член на този форум за водородни генератори (генератори за Браунов газ) искам да споделя с вас моя опит за тези генератори с надеждата, че може да ви бъда полезен.
Преди 2 години и половина се запалих по тази идея и от тогава до днес водя моя лична война на тази тема. В самото начало прочетох в едно американско научно списание обяснение за принципа, с който се извършва електролизата в така наречените водородни генератори.
Първо, че това е един електромеханичен процес, с което се обяснява поставянето на определен брой пластини между двата електрода в зависимост от напрежението, което се прилага. Какво всъщност става в тази клетка? Водната молекула е един дипол, който при прилагане на напрежение се ориентира към съответния електрод. След което тя се блъска в пластините и се връща обратно, при което среща съпротивление на срещуположно движещите се водни молекули. Измерено е, че напрегнатостта на полето е 10 кV, като при 7 кV се разцепва водната молекула. (Как са го измерили аз не знам – цитирам по памет.)
Т.е. за да се направи импулсен модулатор (от личен опит), трябва да приложите достатъчно високо напрежение, което да гарантира 2,5 V напрежение между пластините за определен период време или по-добре да измерите моментната стойност на тока, след което да можете да регулирате ефективната стойност на тока в зависимост от параметрите ма цялата система (размери на клетката, алтернатор).
За мен оптималното разстояние между пластините е 2 mm при количество на КОN една равна супена лъжица за 2 литра дестилирана вода. (Никога не използвайте дейонизирана вода както един колега написа във форума, по-добре „Горна баня”.)
Няма как да регулирате този процес с прав ток, с модулатори работещи нa 100 Hz или чрез честотни модулатори. Това противоречи на физическия смисъл на електролизата и по-точно на получаването достатъчно количество качествен газ. Винаги мислете като за електромеханичен процес, който може да се управлява ефективно единствено с аналогова схема!!!
За мен използването на микропроцесор е абсолютно излишно.
В зависимост от параметрите на модулатора, разстоянието между пластините, концентрацията на електролита можете да получавате различно количество и качество на газта. Това лесно можете да установите с цвета на пламъка на горелка и с времето, за което примерно можете да разтопите едно кенче (кутийка от безалкохолно). Това най-грубо.
Колкото до получаване на ефективна електролиза, няма как да се получи без използването на бобини или по-точно бифилярна намотка. Пиша това като човек, който без преувеличение е направил над 30 експериментални модела. И след което мога да твърдя, че никак не е трудно да се постигне ефективна електролиза или свръхефективна електролиза. Важното е човек да знае какво иска да направи. Такъв модел на ефективна електролиза с използване на чиста вода, без основа, съм демонстрирал на човек от „Форума за свободна енергия”, който всички познават. При напрежение 12 V и консумация 1,5 А с две успоредни пластини с размери 25 на 4 см се получава газ (грубо, визуално), колкото от клетка 15 х 15 см, работеща на 12 V, 15 А.
Има една разлика между ефективната електролиза, която някои хора демонстрират в интернет и графиката на Стенли Майер, която надявам се сте забелязали.
Това, което аз съм направил е доста по-различно от това на Стенли Майер, много по-просто и по-лесно за изпълнение. И повярвайте ми работещо.
Това е от мен засега. Темата е неизчерпаема, така че спирам до тук.
Дерзайте, защото този бизнес с водородните генератори не само, че не запада, но се развива доста бързо. Всеки, който не може да направи нещо казва, че това е невъзможно или че няма смисъл от това. Ако мога да ви бъда полезен с нещо, позвънете ми !!! (рядко пиша)
И не забравяйте – You are almost there!!!
Не се опитвайте да копирате буквално. Дайте воля на въображението си.
mi68:
Здравей колега,
Пускаш информация за бифилярни намотки към електролизери, за това имам уточняващи въпроси.
Свързването на бифилярката как е?
-безиндуктивно
-резонасно
Би ли уточнил тока, виждам, че става въпрос за променлив?
Century21:
Бифилярната намотка е свързана точно както е в схемата на Стенли Майер.
Навита е около феритна пръчка с размери 25 х 150 мм.
mi68:
Благодаря,
Ще разгледам схемата да разбера цаката.
Аз не се занимавам с канчета и химия, просто свързвам в резонаНс бифилярки с различна форма.
Century21:
Ако имаш представа от водородни генератори и свързване на бифилярни намотки не би трябвало да ми за даваш тези въпроси.
Това, че свързваш бифилярни намотки разбрах, но дали си свързал нещо правилно не знам.
Може да се окаже, че е по-добре да се занимаваш с канчета и химия.
Искам да обърна внимание на модераторите, освен изискванията за правопис, да се спазва и някаква етика.
А не да се проповядва типично български манталитет.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия