Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Общ проект за автомобил - от началото до края...
Dedo pop:
Юлианее ,защо ми отнемаш ролята на форумен скептик? Не мислех да пиша защото тая публикация ми се стори като проба за интелигентност на форума. 100% съм съгласен с теб. Глупости на търкалета.
За Чоби - какво да кажа поредния индивид живеещ в собствена измислена реалност,представящ желаното за постигнато и желаещ да издои някой. Работело ма и той не знаел как и защо? Нагледали сме се на такива чудесий- то не беше Галан очаг, то те бяха кавитачни ли турболентни ли..За плазмата на Тренчев няма да се спирам.
Това с изработката на електроавтомобил е умно. Въпроса е да се реши какво и колко ще се произвежда.Всичко останало е следствие на това.Мисля че изработката на еди автомобил в по спартанско изпълнение и не претендиращ за изящност и детайлно завършване ще излезе около 30-40000 лева. Това без да броим вложения труд.
А как се узаконява такава самоделка?
Ако искаш да организираш производство - и 10 000 000 няма да ти стигнат...
nikvandrum:
Здравейте отново на всички,
Първо искам да помоля администратор да изтрие поста, където са сложени снимките шедьовър, на изобретеният от Симеон от Плевен идеен модел на електромобил, понеже ми омръзна да ми праща заплашителни писма.
Притеснявам се, че ако продължаваме в този дух, търпението ми ще се изчерпи...
Приключваме тази тема...
Сега ще ви споделя част от визията и конструкцията на електромобила ми, както и искам да се похваля, че вече имам два други варианта, които засега ще запазя в тайна, ако ми разрешите....
Ето и визията:
x_name41:
Николай, не е ли по разумно да се вземе готов подходящ автомобил и да се конвертира в електромобил?, а между другото по отношение на дизайна, този на Симеон по ми допадна въпреки някои неща по него. Личното ми мнение по отношение на дизайна на българина като цяло е негативен, тъй-като визията смятам че е изкривена до неузнаваемост, особенно що се отнася до дизайн на автомобили, толкова ли не можа никой да съумее да направи дизайн на един скромен семеен електромобил със 5 врати седан или хечбек се питам, по подобие на BMW318 примерно?, всички залитат към някакви криви такива неугледни неща които могат да се харесат само на кривите акъли на индийците и на българите, та това по отношение на дизайна.
Аtos:
Да, и аз мисля така.
Показаният от Николай "дизайн" е за пистов състезателен автомобил, това ли е целта?
Dedo pop:
Хубава ниша имаш в предвид. Бутикови електромобили.. Браво. Интересното тук е какъв е пазара им и ще може ли тая дейност да се самоиздържа с 5-6 продажби на година поне в началото? Мисля че е логично да предвидиш и някакъв снемаем таван за извън летните сезони. Хареса ми ретро визията и мисля че може още мъъничко да се усили. Въпрос на вкус. Иначе вписвай ме в списъка на доставчиците-спирачните тръбички са от мен.
x_name41 тука става въпрос за избор на концепция . Това са различни пазарни ниши с това което искаш. Като искаш да конвертираш автомобил купи си една дачия от завода без двигател и скорости и започвай.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия