Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Общ проект за автомобил - от началото до края...
nikvandrum:
Прилагам и малко оферти на братята китайци.
Maistora52:
Видно е, че си се ориентирал към определено спортен вид електро-автомобил.
Според мен, на този етап от разработки на акумулатори, пространството за тях в този тип каросерия няма да е достатъчно за една по-широка гама от възможности - мощност, скорост, пробег.
Иначе като дизайн - много добре изглежда! Лично аз, ако го бях изучавал - бих "пипнал" тук-там някои от "линиите".
nikvandrum:
Здравей Майсторе,
Тъй като проекта е в самото си начало, приемам всякакви съвети относно всеки един елемент, включително дизайн.
Наистина ли мислиш, че няма да има възможност побиране на всички елементи в купето?
Имай предвид, че дизайнът бе създаден за бензинов автомобил и можеше да побере всички агрегати на 2.5 литров мотор, включително и резервоар ор 50 литра...
В последствие обаче реших, че бъдещето принадлежи на електроавтомобилите и се старая да създам нещо по-различно и иновативно.
Поздрави!
Maistora52:
Вече си наясно с предлаганите акумулатори и пакети от тях, какви форми имат - все са някак ъгловати. И въпреки голямото им олекотяване от новите материали, с които се правят, все си остават най-тежкото съоръжение.
Усетих аз, че дизайнът е взаимстван от бензинов автомобил, но това си предполагал в началото.
На този етап, и с тази концепция купе, виждам разположението на акум-те само като една голяма "плоча" на дъното, по цялото протежение. Не можеш да си позволиш да ги струпваш отзад или отпред, защото моментално губиш "център" на тежестта, а това, особено за спортен модел е абсурдно. Усещането ми е, че само аку-групата ще ти тежи, почти колкото един цял състезателен с ДВГ от/на Формула 1. Оттук - лично мнение - ориентирай се към дизайна на купетата от "НАСКАР" - те по-приличат и на обикновени автомобили и ще имаш място за всякакви компоновки от акумулатори. Или нещо от сорта на Бугати "Вейрон" на снимките.
Така ще разшириш и евентуалната група купувачи след време, ако се стигне до серия. Засега търси повече удобството за пътниците, отколкото състезателният вид. Просто още ги няма техническите решения за акумулатори за такъв автомобил. Ще дойде и времето за Световни и за Електромобили, но в момента всичко е само в сферата на мечтанията.
Иначе този "фасон" също ще се "употреби" - по-нататък, нека седи.
nikvandrum:
Здравейте отново,
Някой знае ли нещо повече за тези батерии? http://enviasystems.com/announcement/?
До 300 мили преход с едно зареждане и на 50% от цените досега...
Направо невероятно!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия