Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Повишаване ефективността чрез йонно азотиране
Радико:
Това е най сигурният начин да се разбере истината. Аз съм си наумил нещо по въпроса с наслагване на въглерод, но за сега чака да му дойде ред. За целта ще ми е необходима клетка с мембрани разделящи водорода от кислорода. Абе с прости думи Хофманов апарат.
Михаил Кузмов:
Направих експеримент със стомана 304 покрита с TiN (титан нитрид). Катастрофа!!!!!!! Без коментар!!!!!!!!!! А CO2 e убиец на каталитичния процес!!!!!!!!!!
radonen:
Азотирането се извършва в камера под вакуум, с амоняк. При напрежение над 500 V и ток около 100 А се поддържа определена температура. Така се разгаря плазма около детайлите и се получава повърхностна закалка на метала. Дали обаче ще е устойчиво на електролиза... не знам. Просто съм писал цялото управление на такава машина.
erolchy:
Направих опита и никаква разлика няма след азотирането... :(
Искам да попитам някой пробвал ли е да прави електролиза с графитни електроди, до колкото съм на ясно малко или много неръждаемата стомана се разлага след време от електролизата, а при графита според мен няма как да стане, или другия вариант е да се вземе някаква плоча без значение дали е неръждаема и да се нанесе графитно покритие и така трябва да не потъмнява електролитния разтвор и да не се разпадат електродите.
Вие как мислите ?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия