Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти

Да вярвам ли на очите си!

<< < (4/8) > >>

Брадатия:
   Аз, като един средно статистически реалист, като ми заобясняват за поредното перпетум мобиле се усмихвам снизходително, погалвам човека по русата главица и го питам дали си взема редовно хапчетата.   :)
   Не искам да гася ентусиазма на никой експериментатор, а само да го предпазя от излишни разходи. Вярно, че доста открития са станали случайно, но не и от случайни хора! Тези експериментатори са все със солидна теоретична подготовка и големи аналитични заложби, затова след години упорити експерименти в дадена насока получават и резултати. Ябълката ако не беше ударила Нютон, а някой случайно разхождащ се в градината, нямаше да има прозрение, а само цицина! :)
   Тайната на експеримента не е нито в генератора или двигателя, а в добрата изработка на масата върху която се провежда опита, затова и няма да го видим експеримента във въздуха или да си го местят от едната ръка в другата докато работи. 

ЛазМан:

--- Цитат на: Брадатия в Март 03, 2013, 10:43:40 am ---   
   Тайната на експеримента не е нито в генератора или двигателя, а в добрата изработка на масата върху която се провежда опита, затова и няма да го видим експеримента във въздуха или да си го местят от едната ръка в другата докато работи.

--- Край на цитат ---

Здравейте колеги Експериментатори.
Отдавна чета този прекрасен форум и винаги когато имам време, се занимавам с     някой "луд" експеримент. Е, до сега не съм успял да получа кой знае какви резултати, но важното е да не се отчайва и да не спира човек.
От два месеца се опитвам с това : http://youtu.be/WpTpxUlnvBs
Тук няма "добре изработена" маса, няма и скрити батерий колега Брадатия, всичко е във въздуха и виси на една "свинска опашка" в ръката му.
Един неодимов магнит, два соленоида и ... много експерименти, ама не става.
  По отношение на експериментите, имам завидни резултати :
 - изгорих няколко ел. дв-ля, като последните два не подлежат на пренавиване - и корпусите са стопени ....  :(
 - два пъти палих гаража и съседите, след общо събрание ми забраниха да провеждам "научно" -експериментална дейност в гаража ми ...  :o
Въпреки неуспехите, не съм спрял  :)

Strashimir:

--- Цитат на: ЛазМан в Март 04, 2013, 09:02:39 am ---   
  ...
От два месеца се опитвам с това : http://youtu.be/WpTpxUlnvBs
Тук няма "добре изработена" маса, няма и скрити батерий колега Брадатия, всичко е във въздуха и виси на една "свинска опашка" в ръката му.
...

--- Край на цитат ---

Веднага ми хрумват два варианта за измама :-) :

1. Много силно променливо електромагнитно поле, което генерира в намотката ток. Генератора на полето е извън кадър, но съм убеден, че може да се генерира такова поле, което до 2-3 метра да може да се "лови" с такава намотка.

2. Направи ми впечатление "перката" на двигателя. Ако е искал да покаже, че има въртене, защо не сложил клечка, напреки на роторчето. Това което е сложил ми прилича на перка, която се задвижва от вятъра. Може пък двигателя да се върти от вятъра с помощта на тази "перка"....

Извинявай за песемизма ми, но това е ПРЕКАЛЕНО ЛЕСНО и ежедневно, за да е истина. Нали такова нешо щеше да е открито преди 100-200 години, когато са били открити магнити и кабели и поставяни един до друг.... Просто няма как да е истина това нещо....

valex:
Strashimir
Не става  с излъчване - двигателя е постояннотоков, а и уреда показва постоянно напрежение.
Ако забелязвате бобината е на разстояние от магнита. Там където има силикон има от двете страни по една малка батерия. Напълно достатъчни да въртят извесно време двигателя.

ЛазМан:
   Добре колега Valex, а тук :
 http://youtu.be/bJdLA4w3w58
къде са батерийте и колко на брой трябва да са ???
 Това е сулфидна лампа и "лапа" много . ???

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия