Справочници, схемотехника, теория > Батерии, зарядни и десулфатизиращи устройства
Направи си сам Супер Кондензатор
ndm:
Земята с 1F така, че внимавайте да не измислите нещо повече от 1 мили пико 1 F
(F е голяма б.) Математиката на хартията и тази в ....да речем в природата май се разминават.
Спам преписан от руснаците: Имаш 2....кюфтета умножаваш ги на 0, колко кюфтета ще изядеш? Имам 2 пържоли умножавам ги на 0 - изяждам ги ;).
И още малко спам. Най-точната наука използва числото пи и не само. Но след това ни казват, че то няма край след запетаята. Значи... че не е много точно. А щом не е точно, да го премахнем от най-точната.....Ми това е ерес....
@praktik:
valex , май най добре е човек да си го поръча фабричен този суперкондензатор , защото иначе не се знае какво ще стане ако се изработи в домашна обстановка с подръчни материали :)
valex:
Като си го купиш се спестява доста време в експерименти. По-добре да се насочат усилията към приложението на суперкондензаторите. А аз си мисля, че единственото им достойнство за сега при тези цени и предлагане е при рекуперирането на електрическа енергия в електровелосипеди. Но трябва добре да се сметнат нещата.
rpavlov:
Защо?
Защо да си правим суперкондензатор?
Като гледам параметрите на тези, които се продават не стават за захранване на електродвигатели.
Като чета за тези, които може да направим с медна плоча и каша от нещо си и с напрежение по малко от волт даже не ми идва на ум за какво да се ползва.
За смяна на акумулатора на колата със суперкондензатор и дума не може да става.
Как ще се зарежда суперкондензатора? Ако трябва да го включа в контакта и с изправител да го зареждам, къде е смисъла?
Ако го зареждам с фотоволтаичен панел няколко месеца и го използвам няколко часа, има ли смисъл упражнението?
Досега съм срещнал само едно смислено приложение на еднофарадов кондензатор.
@praktik:
--- Цитат ---Ако го зареждам с фотоволтаичен панел няколко месеца и го използвам няколко часа, има ли смисъл упражнението?
--- Край на цитат ---
Зависи от суперкондензатора , ако е около 3000 фарада и примерно 6 волта , може за няколко часа да се зареди от фотоволтаик , а преимуществото му е че е в пъти по лек от акумулатора.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия