Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива

ПОЛУЧАВАНЕ НА БЕНЗИН ОТ КОНОП

<< < (2/4) > >>

tobo1:
Seeker, прав си, но както си забелязал има пълно объркване и обезсмисляне на понятията. "Био" наричат найлоновите торбички, изкуствената кожа и още незнам колко продукти-нефтени деривати. Пълна идиотщина.

N9301S:
Seeker,
Спри до тук!

От тук на там е излагация. Биогоривата нямат нищо общо със синтеза на Фишер-Тропш.

Seeker:

--- Цитат на: N9301S в Февруари 09, 2013, 06:01:20 pm ---Seeker,
Спри до тук!

От тук на там е излагация. Биогоривата нямат нищо общо със синтеза на Фишер-Тропш.

--- Край на цитат ---

Опаа, някой да не е покосен от истината? Думата "излагация" определено не се отнася за писаното от мен. Има определена разлика между  естер на  мастни киселини и мастни киселини, но това не е определящо в случая. Получените "мазгии" определени като "биодизел" са много далеч от  нефтените наситени въглеводороди (парафини) с които се движат автомобилите.   Както упоменах  пердставката БИО се лепва на всякъде за щяло и не щяло! Има стандарти и не съм ги измислил аз.  В БДС EN 14214 е упоменато следното:  "Биодизелът е естер на мастните киселини, произведен от растителни или животински мазнини, с качество на дизелово гориво". В последствие то се смесва с нефтен дизел в пропорция 95/5  и така се получава марката В100.
Естествено че биогоривата нямат нищо общо със синтеза на Фишер-Тропш.
Синтетичните горива , получени по  упоменатия синтез , могат да ползват както въглища за суровина, така и свързани въглеводороди. Един такъв източник на свързани въглеводороди е биомасата - от водораслите до дърветата.  И в така получените крайни продукти съдържанието на мастни киселини или техни естери е минимално, а наситените  въглеводороди клонят към 99.9%
Така ще спра до тук, иначе може и да ме набедят във всички земни грехове.

N9301S:
Абе както и да го въртиме бензин от коноп няма да се получи.

Предлагам администратора да изтрие настоящата тема.

Апропо- конопа не беше ли забранен? В тази връзка да попитам ( от чисто любопитство ) колегата miroslav_yovchev от къде мисли да се снабди с такова количество та чак за бензин да има?
 Иначе ето идея за сигурно получаване на бензин от коноп: Опаковаш го в пликчета и го пласираш примерно по дискотеките на Златните.  На промоция, бе! Ет ти бензин. Само гледай да не те набарат хората на Митьо или пък ония униформените.  Никой не е казал, че получаването на свободна енергия е лесна и безопасна работа!...

Maistora52:
Темата няма да се трие, и няма да се заключва, защото във възникналата дискусия се изказват много полезни становища и в други направления.
Мисля си друго... дали ако не се вложи този Коноп (съвместно и с друга растителна отпадъчна биомаса) във ферментационни съдове и както при вече съществуващите промишлени инсталации (в Бразилия например) не започне производство на Етанол...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия