Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Къде се съхранява заряда на кондензатора?
@praktik:
--- Цитат ---Така че гласувам ДРУГАДЕ.
--- Край на цитат ---
Няма къде другаде , освен във материята . Вакуумът не задържа заряди, не се заблуждавайте. В нито един експеримент до сега не се е доказало, че зарядите се задържат, поглъщат, или съдържат, в празното пространство наречено вакуум. А доколко това празно пространство е наистина празно, това е божа работа, но със сигурност се знае, че то не задържа никакви заряди и полета .
Velektra:
Че кой е казал, че зарядите са извън материята?
Под "другаде" имам предвид, че не са ВЪВ диелектрика и ВЪВ проводника.
Зарядите използват проводника за да се съединят и уравновесят.
В случая те се намират на повърхността на диелектрика и се "гледат и подушват" и не могат да се съединят и уравновесят.
И така се запазва потенциалната разлика между тях.
Като ги съединиш с проводник "на късо" те се съединяват, уравновесяват и се успокояват. Междувременно е "прескочила" искра и се е освободила енергия.
ndm:
Ами то от поста се разбира, че съм го правил този толкова сложен експеримент и нищо не си мисля, просто виждам какво показва стрелковия, и не само уред. Кондензаторен пакет 220мF, от онези за косинус поправката в големите Хабрики. Кондензаторите се поляризират +-+-+-. Нищо особено, но това показва, че всякакви теории с електрони, че и протони, и неутрони е измислица, като моя "великия" експеримент. Никой никъде не е видял атом с неговите електрони и тем подобни (даже и телескопа Хъбъл). Само теории и ХИПОТЕЗИ за съществуването им. Затова когато четеш някоя писаница и вътре е пълно с електрони и пр. става една..... Затова казвам, че обяснението е почти разкрито от Ледскалнин и Канарев, но и последния обяснява нещата с хелектронната теория, и въпреки това е прав.
velstar:
Заряда от кондензатора се съхранява в мазето! Това е верния отговор. ;D
@praktik:
--- Цитат ---Нищо особено, но това показва, че всякакви теории с електрони, че и протони, и неутрони е измислица, като моя "великия" експеримент. Никой никъде не е видял атом с неговите електрони и тем подобни (даже и телескопа Хъбъл). Само теории и ХИПОТЕЗИ за съществуването им. Затова когато четеш някоя писаница и вътре е пълно с електрони и пр. става една..... Затова казвам, че обяснението е почти разкрито от Ледскалнин и Канарев, но и последния обяснява нещата с хелектронната теория, и въпреки това е прав.
--- Край на цитат ---
И аз съм на мнение че моделът на атома изграден от протони , неутрони и електрони е грешен. Но има ли някакъв модел който да е по близък до истинската същност на атома ? някой ако знае нещо , може да го постне .
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия