Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Импулсен Ток на Тесла и принципна схема.

<< < (2/3) > >>

valex:
При високо напрежение никой не говори за електролит. Ползва се чиста вода или дестилирана. Като казвам високо имам в предвид kV. Подобно на Майер.

valex:
HristoDimovHristov
Ето ти една схема за твоя случай. Не съм я пробвал, но не трябва да има проблеми.
Токът и напрежението зависят от това какъв е крайния транзистор. С2 и R2 определят ширината на импулса. Може да се сложи тример вместо R2. R3, R4, C4, PR1  се определят от честотата и обхвата от честоти които ти трябват. Свалят се графично от графиките на чипа 555, който ползваш.
Може да се направи и по-проста схема :)
ПП Извинявам се на всички, но имам грешка в схемата. Разменил съм местата на  R и C. Веригата трябва да е диференцираща, а не интегрираща. Коригирал съм схемата.

Seeker:

--- Цитат на: valex в Февруари 05, 2013, 02:30:49 pm ---При високо напрежение никой не говори за електролит. Ползва се чиста вода или дестилирана. Като казвам високо имам в предвид kV. Подобно на Майер.

--- Край на цитат ---

Аз бих казал да се ползва само дестилирана вода, даже  дейонизираната не е подходяща за клетка с  високо напрежение.  Ето данни за размисъл:  съпротивление 18 МОм/см;  прагово напрежение на електролиза 1,23В. Оказва се че химически чистата вода (99,999%) се разпада на йони без наличието на активатор(соли, киселини или основи). Спонтанно се появяват отрицателни ОН  и положителни Н3О йони. Протонната проводимост на водата е много разисквана тема, в някой публикации сравняват протонната проводимост на водата както  електронната на металите. Възможно е при използване на високи напрежения да се развиват нелинейни ефекти и така да се реализира  добив на СЕ.   

valex:
Има един интересен момент: ако се разпада водната молекула от приложено напрежение, или "спонтанно" без да се използват големи токове излиза, че ще се отделят свободни електрони. Тоест ще се генерира ток ????
И още нещо: защо никой не се съобразява, че водородът и кислородът са в различно количество като газове. С други думи площта на "водородния" електрод трябва да е два пъти по-голям от този на кислорода!!!

valex:
HristoDimovHris
Имаш достатъчно схеми. Остава да ги приведеш в действие. Успех!
Но не виждам нищо по темата 'Импулсен Ток на Тесла ..'. Май е по-добре да се премести информацията в някоя друга подходяща тема и да се закрие тази тема.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия