Начало > Новини от света на технологиите
Разни идеи на хора с "пламнала глава"
juliang:
--- Цитат на: ventsy74 в Октомври 16, 2019, 04:40:05 pm ---Според мен за такъв вид двигател е нужно съвсем къс ход на буталото за да може да се използва имплозията от HHO.
--- Край на цитат ---
Късия ход на буталото води до камара други проблеми. Къс ход => дебела мотовилка. Къс ход => малък въртящ момент => високи обороти за да може все пак да има някаква мощност => високи ускорения на цялата бутало-мотовилкова група => големи загуби поради голямото триене.
За имплозията ... ОК, ще имплодираш 1,2,5,10,100 пъти. А продукта от горенето кога ще го изхвърлиш? По някое време тоя цилиндър ще се напълни с вода. Или ще правиш 6 тактов двигател?
Да не говорим, че ползата от имплозията е между 1 и 2 процента, щото реално ползваш атмосферното налягане (1 бар) спрямо налягането при горенето в цилиндъра, което е между 50 и 100 бара.
ventsy74:
Прав си за всички тези неща за късия ход на буталото. Но за имплозията не съм сигурен. По скоро от опита ми останах с впечатлението, че именно имплозията придаваше един специфичен глух звук и не позволяваше високи обороти.Един вид задържаше буталото да се върне към ДМТ. Двигателят си работеше на малки и равномерни обороти.
juliang:
--- Цитат на: ventsy74 в Октомври 16, 2019, 08:59:42 pm ---...Но за имплозията не съм сигурен...
--- Край на цитат ---
Помисли - кое кара буталото да се върне към ГМТ, когато над него има вакуум? Коя е силата, която го движи? И колко може да е вауума в барове, спрямо атмосферното налягане на надморска височина, на което приемаме че е двигателя.
svetlio760:
Интересуваше ме дали водата може да се запали вътре в цилиндъра- е, от отговорите ви разбрах, че може! Другото са предположения!Работила е 4 секунди, значи иде ред на експерименти. Някой ден....!!!! ;)
nizo:
Eххх, juliang, къде беше ти, да му обясниш на Стенли Мейър, че не може да се кара на вода, той човека не знаел и карал. ???
--- Цитат ---За енергийната пречка изобщо няма да се опитвам да обяснянвам - много хора си мислят че могат да вдигнат една тежест до 2-я етаж, после да я спуснат и накрая да имат енергийна печалба от това упражнение, какво остава да се съгласят че като разложиш водата и я изгориш след това няма да си на печалба...
--- Край на цитат ---
Какво ще обясняваш? След като проведеш експеримента, тогава може да обясняваш. Пробвай да изпариш от 1 литър съд, едни 250 милилитра вода. Първо с прост котлон, а после ги изпари с печката на Димитров и ще видиш, че разлика има в потребената енергия. Подобен експеримент проведоха в РАН и отчетоха разликата, пък ти продължавай да размишляваш, кое как не можело да бъде.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия