Начало > Новини от света на технологиите

Разни идеи на хора с "пламнала глава"

<< < (70/104) > >>

svetlio760:
Благодаря ти VAN! Мисля, че вече всичко за Стенли е ясно, а като се замисля какви дискусии и гръмотевици трещяха тука...! Аз само едно не мога да разбера- в цилиндрите влиза вода! Не се ли износват, ръждясват, нещо...! Другото са електронни схеми и то разбираеми, не че ги вдявам, но имам приятели дето вдяват!

svetlio760:
Между другото!!! Задавам конкретен въпрос! Може ли да се направи свещ, която да извършва чудото, просто като се подмени стандартната свещ на колата? И ако не, кое още трябва да се подмени около ДВГ на колата, за да тръгне на вода?

juliang:

--- Цитат на: svetlio760 в Октомври 15, 2019, 11:35:02 pm ---Между другото!!! Задавам конкретен въпрос! Може ли да се направи свещ, която да извършва чудото, просто като се подмени стандартната свещ на колата? И ако не, кое още трябва да се подмени около ДВГ на колата, за да тръгне на вода?

--- Край на цитат ---
Няма как да стане със стандартен ДВГ. За не знам кой път ще обясня - в ДВГ има горене, не експлозия. Горенето протича с определена скорост, и именно за това има двигатели за нафта, двигатели за бензин, двигатели за метанол, които си приличат почти само по името. Двигател за нафта не може да върви с бензин, както и обратното.
А сега си представи колко е разликата между бензина и нафтата, и между бензина и водата.

За енергийната пречка изобщо няма да се опитвам да обяснянвам - много хора си мислят че могат да вдигнат една тежест до 2-я етаж, после да я спуснат и накрая да имат енергийна печалба от това упражнение, какво остава да се съгласят че като разложиш водата и я изгориш след това няма да си на печалба...

П.С. реално съвременните свещи си вършат работата прекрасно, а и са евтини - нещо което не е за пренебрегване, при условие че са консуматив. Не виждам смисъл (освен в някакви по-специфични двигатели) да се поставя свещ която струва 100 лева при условие че такаква за 5 лева върши същата работа. И електрическата част също е проста и доказала се с времето - една обикновена повишаваща бобина. Тя и повишава напрежението, и акумулира енергията необходима за искрата.

ventsy74:
Да бе на ракия!
Ти утре и на салата ше искаш да караме.

ventsy74:
Julian
Прав си до известна степен.,при оксиводорода горенето е много по скоростно ,но това може да се контролира със подаването на по малко кислород. Лично съм пробвал двигател 4тактов само на HHO. Вярно че работи само 4секунди  със двадесетина куб сантиметра оксиводород  но работеше стабилно. Достъпа на кислород беше ограничен до един малък отвор около 4мм.
Според мен за такъв вид двигател е нужно съвсем къс ход на буталото за да може да се използва имплозията от HHO.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия