Начало > Новини от света на технологиите

Разни идеи на хора с "пламнала глава"

<< < (53/104) > >>

svetlio760:
Аха, това звучи добре. Ако само заради това удобство се ползва фреон, то един як компресор и една яка бутилка ще ми свършат чудесна работа- аз само бутилката на метана като гледам в колата какво прави, как почти се обледява посреди лято, а метана си е газообразен през цялото време... Оня ден в дъжда на метанстанцията пак беше яко скрежасала, а не беше толкова студено- Точно преди да заредя имаше минимум 20 градуса разлика между околния въздух и бутилката!

dmitarp:
Системата за охлаждане с използване на въздух се използва при самолетите, които летят на височини, по големи от 6, 7000 метра, поради удобство. В тези самолети по принцип си има компресори ( компресорите на двигателите), а околният въздух е достатъчно студен за да се използва за охлаждане дори с малка топлообменна повърхност, след компресора. Така цялата система става по лека, практична и безоопсна, от тази с използване на фреон.

svetlio760:
Оня ден ми хрумна малко шантава идея, но като се позамисля не е толкова шантава! Змиорките произвеждат трицифрено число волти ток, когато решат да парализират жертвата си. Чудя се дали отглеждането и "доенето" на няколко змиорки не би излязло на сметка ако този ток по някакъв начин се съхранява и използва? Какво толкоз яде една змиорка и колко ли би изяла?! Да речем приучваме змиорката сама да си отваря някаква амбразура с храна и колкото по силно удари с ток, толкова повече храна да й се отпуска. Токът от токовите удари може да се съхранява в кондензатори, а от там в акумулатори!

Ksurnev:
И човечетвото усмърдява планетата всеки ден с 5 000 000 000 литра газове. Средно по 1,5 литра на глава.
Кой може да си помисли да ги събира, ами говедата колко.

СЕ от Смолян Коцето.

ndm:
Ем така е, по това време на годината кво да прайш друго освен да гледаш телевидение, да гледаш както се казва нат гио див.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия