Начало > Новини от света на технологиите
Разни идеи на хора с "пламнала глава"
svetlio760:
Ако към метала с точката на кюри под 300 градуса се сложат два електрода, които да се допират до метала, когато наближи магнита и тези електроди черпят от произведения ток от въртенето, тогава може да се случи чудото. Ако на тази въртележка се сложат не само едни, както съм го направил тук, а няколко, да стане кръга като самолетен двигател, КПД ще се вдигне. Ако материала е с голямо съпротивление и ниска точка на Кюри ще е най- удобно!
Радико:
Браво Светльо. Аз почти съм направил подобен "боксерен" двигател. Е има известни разлики в конструкцията но боксерния принцип е същия. Радвам се, че и друг мисли по начин подобен на моя.
svetlio760:
Ее супер, радвам се че сме на един акъл! Това се случва рядко, наистина! Назад в темата имам един магнитен двигател, който на мен ми изглежда прост, но никой не го схвана, дори Майстора ме беше отсвирил!
Maistora52:
Ако, се има предвид, че съм "отсвирвал" съответната идея (т.е. че съм я считал за невъзможна!!!)- http://mazeto.net/index.php/topic,8265.msg52914.html#msg52914 , съм длъжен да кажа отново, че не съм я "отсвирвал" в този аспект. Просто в последващи мои коментари (виж) съм изказал мнение, че това трябва да се направи, за да се разбере дали е работоспособно или не, а не че е невъзможно въобще (както аз разбирам термина "отсвирване").
Още тогава съм имал предвид именно голямата сложност за изпълнение на подобна конструкция - наподобяваща ми на сложнотиите в конструкциите на ИванБГ - в аспект "точни градуси" - при положение, че те са почти неизпълними поради все различните коерцитивни сили във всяко отделно магнитче и то от един и същи вид.
Стигнал съм до заключението - а и съм го реализирал в работеща конструкция - че трябва да се търси сборният ефект от множество магнити противопоставени на съответно друго множество магнити - или както аз разбирам т.нар. от ИванБГ - магнитна "възглавница" и магнитна "мембрана".
Но това с "точните градуси" според мен са непреодолими препятствия за домашни изпълнения...
Решенията са много по-прости - просто трябва да се търси СЪВЪРШЕНАТА ПРОСТОТА.
svetlio760:
Привет, Майсторе, бях решил, че си тръгнал на някъде и за това те няма тъдява, но съм приятно изненадан да се явиш в темата ми!
Да, върнах се и прочетох поста ти отново, вярно е, че сега забелязвам някой прекалено прости неща в схемата си, които може и да не потръгнат, като например факта, че въртележката дето съм направил има шанс да спре по средата на магнита, без да накара другия магнит да се отлепи от единия край и да се залепи за другия, но схемата определено не е с магнити за по 30-40 хиляди лева. Вгледай се- това са просто два почти полукръга магнита, които са насилствено залепени в единия си край, което ги прави един голям почти кръгъл магнит и това е така докато са залепени- тези магнити нямат особена форма и няма да са скъпи- на електромоторите са почти същите. Другият магнит, който е до двата почти полукръга е най- обикновен! Лошото на това нещо е, че ми трябва някаква хитроумна измишльотина, за да ги прещипя така, че да правят това, което искам от тях- демек стойката, на която ще стоят и ще се движат ми идва нанагорно.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия