Начало > Новини от света на технологиите

Разни идеи на хора с "пламнала глава"

<< < (38/104) > >>

tobo1:

--- Цитат на: juliang в Февруари 15, 2017, 03:19:34 pm ---....За съжаление все още нямаме акумулатори които да изкарат 2 часа.

--- Край на цитат ---
Дълбока грешка още оттук, фабриката в Испания е готова още от 2012. След нея има още много други.
Ако отвориш друга тема ще ти напиша повече и с линкове за да разбереш, че човешката цивилизация не е достигнала върхът с откриването на вулканизацията. Край по тези въпроси тук в тази тема от мен.

svetlio760:
Ето ме и мен да си отворя темата накрая и да видя вълненията. Мен спама не ми пречи, стига да извлека нещо ценно от него, а тук има ценни неща. Както и да е. Да си продължа темата с горенето на гума. Смятам, че ако я прекарам през два филтъра- единия спирален, при който се образува въртоп, където тежкият пушек остава по стените на печката- примерно две печки чудо една върху друга и вътре спускам една желязна спирала тип свредел, която е точно с диаметъра на чудата, като долу горим гумата. Като се позадръсти, вадя спиралата и я почиствам на сметището. След тези печки иде ред на комина да влезне във водата и каквито боклуци остават да останат във водата. От водата ще бъде изтеглен вече прочистения пушек на принципа на наргилето. Смятам освен това да прибавя тънка медна или каквато ще да е тръбичка да минава през спиралата и да пръска вода долу на пламъка, която ще е свръхнагрята, защото ще минава през нагряемата спирала. Предполагам това и ще подсили пламъка и ще накара отпадъка да реагира по- лесно с водата, и ако се окаже, че водата гори ще отива по- малко гума за сметка на водата, а от там и по- малко боклуци и сажди. Мисля си и някакво повторно прекарване на част от изгорелите боклуци през цялото нещо, подобно на реактора на Пантон. Привлича ме точно това, защото ми трябва само един електрожен и една ракета за да го направя. Иначе гледам, че дори и хората горили гума не са пробвали така.

Радико:
предполагам, че под "ракета" имаш предвид Ъглошлайф или още флекс му викат.
Аз предлагам да ти направи някой от форума който има опит по въпроса един "тесла траф"
и да подадеш високото напрежение към една решетка поставена на пътя на газовете. монтирана на подходящи изолатори разбира се. След нея трябва да има по голям метален участък от димовода по който да се полепват наелектризираните от решетката частици.
на това му викат "Електрофилтър"
широко се използва в металургията. 

svetlio760:
Именно- ъглошлайф, флекс, ракета.
А за електрическия филтър той не работи ли само ако има железни частици, или става въпрос за оня принцип- наелектризирането от търкането на линийка по косата да речем?

svetlio760:
Искам да благодаря на Майстора за високата оценка, която ми дава- Благодаря, братко!
Аз написах всичко, което ми беше на душата, но не дооцених невероятния подарък, който Майстора обеща да ми направи!!! Като знам колко много си вложил в направата на тази магнитна магия направо настръхвам! С чест ще го ползвам и ще ти благодаря за това винаги когато мога! Само дано си прав, че го заслужавам!
Тази година на морето ще агитирам и други хора летата да правят като мен, да видим дали някой няма да се навие, защото има много опасни неохраняеми места, където се давят хора, а може и вече някой да се е вдъхновил от клиповете, знам ли? Току виж ме изместили! ;) И така ще докажа или твърдението на всички вас, че съм човек с главно "Ч", или, че има още много човеци в България подобни на мен, а това дето правя е по- скоро човещина, отколкото геройство и ще ви държа в течение! 8)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия