Начало > Новини от света на технологиите

Разни идеи на хора с "пламнала глава"

<< < (37/104) > >>

juliang:
Джун, за експеримента и за сриване на световната конспирация при производителите на автомобилни накладки те съветвам да си сложиш на колата накладки от инструментална стомана. Или от чугун - такъв, от който правят спирачните дискове. Ако нямаш такива под ръка просто сложи накладките наобратно - с метала към дисковете.
По болезнен (и финансово, и чисто физиологически) начин ще разбереш че когато при триенето едното нещо се износва, процеса е много по-ефективен.

Да, можеш да сложиш шипове на гумите. Хубави, дебели стоманени шипове, подобни на бутоните на обувките на футболистите. Тогава отново ще разбереш че сцеплението никакво го няма, а освен това пътищата ще се стават на пътеки за месеци, а не за години.

tobo1:
Светльо, и аз се просълзих като гледах репортажа, да си жив и здрав.

Юлиане и Радико, а познайте сега, защо е разрешена смяната на акумулатори - даже цялата кола във формулата за ел-автомобили, и се опитайте да направите връзка с гумите или доливането на бензин, ама за себе си само, да не цапаме Светльовата тема повече с неадекватни коментари.

june1900:
...Не мисля, че сте подготвени за диалог на такава тематика  :) дайте да не спамим повече.

Просто исках да кажа, че да се горят гуми с цел отопление, заслужава да бъде порицано. Аз поне не сметнах, че трябва да се въздържам от коментар, когато ставам свидетел на техническото планиране за екологично покушение в собствената ми държава при това.

Иначе, не съм целял да ви просвещавам в интимните отношения между науката, икономиката и маркетинга.

juliang:

--- Цитат на: tobo1 в Февруари 15, 2017, 02:58:15 pm ---Юлиане и Радико, а познайте сега, защо е разрешена смяната на акумулатори - даже цялата кола във формулата за ел-автомобили, и се опитайте да направите връзка с гумите или доливането на бензин, ама за себе си само, да не цапаме Светльовата тема повече с неадекватни коментари.

--- Край на цитат ---
Не разбирам точно какво се опитваш да кажеш, но ако съм познал...
Смяната на целия автомобил е продиктувана от чисто рекламни цели - състезанието да продължи поне 2 часа, за да има аудитория (и време за реклами). За съжаление все още нямаме акумулатори които да изкарат 2 часа. Да, може да се сложат по-големи акумулатори, но от това ще пострада динамиката на колата и вече няма да е Формула Е, а някакво надбягване със заводски електрокари...
Доливането на бензин във Формула 1 беше забранено едва преди няколко години заради зачестилите инциденти със запалване на автомобила или техниците. А и съвременните формули консумират доста по-малко гориво от предшествениците си и вече е възможно със 100-120 литра да се изкара цяло състезание. Това ограничение натиска още повече конструкторите да намалят разхода на двигателите - ако успееш да возиш дори 5 кила гориво по-малко цяло състезание ще имаш преимущество. Преди тия 5 кила се возеха половин, или 1/3 от състезанието...
А за гумите ... времената постигани с "твърди" и "меки" гуми са категорични и съвсем ясни за разбиране. С "мека" гума резултатите са до 1/2 секунда по-бърза обиколка. Тоест по-меката гума осигурява по-добро сцепление. За съжаление износването й е също толкова бързо... Трябва да се има предвид че за всяко състезание има различни "твърди" и "меки" гуми - "твърда" гума за Монте Карло може да е "мека" за Имола... просто условията на двете писти са коренно различни. Всички тимове имат набор от едни и същи гуми, като условието е да има поне 1 обиколка с всеки от двата вида гуми. Всеки тим си прави сметката дали по-бързата мека гума ще може да си "избие" повечето спирания заради по-честата им смяна. Зависи от много неща - от начина на шофиране, от настройките на болида, от температурата на асфалта...

--- Цитат на: june1900 в Февруари 15, 2017, 03:05:57 pm ---...Не мисля, че сте подготвени за диалог на такава тематика  :) дайте да не спамим повече.
Просто исках да кажа, че да се горят гуми с цел утопление, заслужава да бъде порицано. Аз поне не сметнах, че трябва да се въздържам от коментар, когато ставам свидетел на техническото планиране за екологично покушение в собствената ми държава при това.
Иначе, не съм целял да ви просвещавам в интимните отношения между науката, икономиката и маркетинга.

--- Край на цитат ---
Подготвени сме, подготвени :)
По твоята логика трябва да се спрат и ТЕЦ-овете, горящи въглища. Еле па нашите въглища, които са общо-взето кал.
Еколкогическо покушение е и АЕЦ-а, защото отпадъците от неговото "горене" ще си останат радиоактивни в продължение на хилядолетия, а заравянето им е временно решение, което все някога все някой ще трябва да плаща.

Ако трябва да сме съвсем точни, замърсяването при производството на фотоволтаични клетки е толкова ужасяващо, че те трудно могат да се нарекат "еколкогични", но това се премълчава тактично.
Изобщо ... най-добре е човечеството да изчезне, и тогава ще си имаме една чиста и екологично съобразна планета ... :)

june1900:
Не човечеството - пъдарите му трябва да изчезнат. И на мястото на пъдарите, човечеството трябва отново да се сдобие с водачи.

Тогава ще си имаме и човечество, и здрава планета.

Сега нямаме нито едното от двете. Нито планетата е здрава, нито човечеството може да носи достойнството, вложено в думата.

Определено всичко това, което казваш, трябва да се затвори и да се нареже за скрап. Като изпусна още много неща в списъка...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия