Начало > Новини от света на технологиите
Разни идеи на хора с "пламнала глава"
svetlio760:
;D ;D ;D Атос, страдам от безсъние, братле ;D Пази боже от тъкъф мозък кат моя! Цялата работа идва от там, че съм много стиснат! На времето, па и сега, наш,те постоянно ми набиват в главъта е,на поговорка "Накарай мързеливия на работа, та да та научи на акъл"!
п.п:Майсторе не ми поправяй правописа да се запази колорита! ;)
Уважавам колорита, приемам жаргона ... но... и той си има правилен правопис - забележи тънката разлика между "наще" (което е неразбираемо) и "наш,те"... Ти кое избираш?
Мен ако питаш, бих изписвал думите само с първа и последна буква!!! ;D ;D ;D
М52
svetlio760:
Добре, съгласих се за правописа- сега нова идея дето обмислях преди година, отново непубликувана- вкарване в карбуратора на чист кислород чрез цеолит(минерал използващ се за извличането на кислорода от останалата атмосферна смес) какво би станало, ако в цилиндрите на ДВГ вместо атмосферен въздух се вкара кислород? Според мен горивната смес ще изгори по- пълно и по- бързо, което би повишило КПД- предполагам че това ще върши работа най- вече при бензина- за метана и газта знам, че изгарят доста по- пълно?
А какво би станало ако запазим съотношението на кислорода и вкараме изгорелите газове отново в двигателя- от 100 единици въздух, който вкарваме в двигателя 21 единици да са чист кислород, а останалите 79 единици да са нагрятите, изгорели газове от колекторните тръби?!
Около седмица ровичках из нета да намеря фирма, която да продава само цеолит от вида, който ми е нужен, защото цял кислороден апарат струва безбожно скъпо. Не намерих. По- натам ще си купя само кислородна бутилка и ще експериментирам- както вече знаете стискам парите си за хляб и в момента уча и съм в пета глуха откъм експерименти, но ми се стори добра идея да споделя още нещо обмисляно преди! ;)
Аtos:
Светльо, мислил ли си какво става ако впрегнеш по някакъв начин изразходваната енергия от фитнесманиаците в някоя голяма зала, а? Има зали, в които за велоергометрите на опашка се чака...
Че то си е направо чисто СЕ, хахаха:)
И без това се вдигат стотици тонове всеки ден, защо да отива тази енергия нахалост?
Имаше на времето една легенда за някой от старите американски милионери, Ротшилд ли беше, Дюпон ли, Рокфелер ли...не помня вече?
Та въпросният тип си направил офиса на "N"-тия етаж и без асансьор, та да може посетителите му, изкачвайки стъпалата да задвижват вградените под тях матрици за отрязване на изделия от тънка ламарина и по този начин да си "заработват" изразходеното му от тях време за аудиенция:)
Не знам колко истина и легенда има в това, но е интересна концепция ;D
Радико:
Абсолютна истина е.
Става дума за доста недолюбваният в този форум Едисон.
Къщата с тези хитроумни механизми все още я има като музей на Едисон.
Аtos:
Ок, така да е, само идеята помня...
Та в тоя ред на мисли, представям си офертата:
"Нашата фитнес зала ви предоставя безплатна двучасова тренировка, при 30 минутно непрекъснато ползване на велоергометъра при настроен от нас режим!" - хахаха ;D
Вижте какво ми хрумна междувременно за усвояване на част от разхищаваната топлина при автомобилите...Топлинно-електрически конвертор (в реален размер):
Елементите са 8 в окръжност, но може и да са 6 за по-малък краен диаметър на конвертора. Цялото устройство може да е цилиндър с големината на гърне за ауспух. В зависимост от дължината му може да съдържа около 4-6 окръжности елементи на Зеебек.
Вярно, че излиза на цена около 5-600 лева, но почти напълно би отпаднала нуждата от генератор и по този начин освободеният от този товар двигател би реализирал значителна икономия, минимум над 15-20% мисля...
http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%9F%D0%B5%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%B5+TEC1-12704+36W
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия