Начало > Новини от света на технологиите

Разни идеи на хора с "пламнала глава"

<< < (26/104) > >>

madsatbg:
Здравейте,
ето един Стирлинг двигател, който произвежда електрическа енергия.
Продава се и струва 48$.

PyroVeso:
Смятам че ще ви е интересно да хвърлите едно око на старите стърлинг-разработки на Philips:
https://www.youtube.com/watch?v=GqIapDKtvzc
КММ е решен много елегантно и донякъде напомня разработката на Ст. Стоянов...

valex:
juliang
Проблема със зареждането на акумулаторите на електромобилите се решава много лесно. На всяка станция за зареждане да има модули със вече предварително заредени акумулатори и просто се сменят за секунди разредения модул с зареден такъв. Е проблема е в стандартизация на акумулаторните модули. Не съм сигурен, че фирмите работят за унификацията (стандартизацията).

svetlio760:
Клипчето на Провесто е готино и сложно, ма поне успях да го разбера от третия път- особено тази тръба дето излиза отгоре и свързва студената и топлата част :-[ Тук КПД наистина е високо и двигателя би работил и на слънчева и на всякаква енергия. Фабричното си е фабрично и Филипс са си Филипс! Моите цели обикновено са по- скромни и те обикновено са Стърлинг хибрид дето работи и на дърва и на слънце. Доста съм мислил около широк цилиндър с дъно с голяма площ, който да се загрява с нещо топлодържащо, което да е обърнато към слънцето и цяло лято да не изстива ни денем ни нощем, а ако вземе да изстива просто да го обърна обратно и да запаля един огън под него за, да речем 6-7 часа и отново да държи температура и работи поне денонощие, а през зимата, просто да го кача на комина, а това топлодържащо вещество да е добре изолирано и да отдава топлина, само на широкоповърхностният цилиндър. Зимата КПД ще е по- високо, но пък слънцето ще е кът, а лятото ще е обратно. Мисля си за огнеупорни тухли, пясък, сол, която да се втечнява за малко и така да прави по- добър контакт с цилиндъра, машинно масло, обикновена пръст......списъка става дълъг. Иначе КПД на това което мисля ще е толкова по високо, колкото са повече и по- добри цилиндрите(с по- малко загуби по лагери и търкане)- от там и повече биели на коляновия вал и по- точен момент на завъртането......Обикновено много мисля......... :o
http://www.shopmania.bg/other/p-dvighatiel-na-strlingh-niskotiempieraturien-modiel-12604544

А това за акумулаторите е хем така, хем не е така- една такава зарядна станция трябва да има бая акумулатори в аванс, за да може да насмогне на всички, което не е невъзможно, разбира се! А какво би станало ако просто се поставят по две железни лайсни по улиците и се пусне безопасен ток по тях, като по средата между тях се сложи някакъв улей за отводняване при дъждове да не дават на късо- тогава биха се случили две неща- ще отпадне нуждата от големи акумулатори и електрониката ще настрои колата сама да следи лайсните, без да е нужно шофьора постоянно да държи пътя.......Много мисля........!!!!

Аtos:
Светльо, относно търсеното от теб топлоотдаващо аморфно вещество, най-доброто засега е силициевата паста.Ползва се за плътна връзка между радиаторите и елементите във всички електронни схеми-процесори и т.н...едно време руските транзистори SFT бяха пълни с такава:)

Колкото до акумулаторите по станции, ще стане както е сега с битовите газови бутилки-даваш празно-вземаш пълно (и плащаш, разбира се), както и спомена valex. Шел и ОМВ са пример за това. Къде и как ги зареждат, че и по колко им е дебитът на зареждане - теб като краен клиент не те интересува:)

Но с "откриването" на " личните"  трамваи-тролеи...е, направо ме уби ;D
Ти като спиш, мислиш ли пак, бе, братле?Почивай си от време на време :D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия