Начало > Новини от света на технологиите

Разни идеи на хора с "пламнала глава"

<< < (23/104) > >>

coke2k:
Да, и всеки път когато ДеЛориан-а се връща от пътуване е винаги скрежасъл, защото кондензатора на енергия извлича енергия от пространството  - Стивън Спилбърг е обърнал внимание на детайлите още през 85 година.

PyroVeso:
Това е за мен ИДЕАЛНИЯТ СЕ-генератор - да смуче топлина от околното пространство и да я превръща в полезна работа! (Бог дал - Бог взел.) Всеки друг вариант, който смуче енергия от непознато измерение рано или късно ще прегрее Земята, понеже без съмнение ще започнем грубо да злоупотребяваме с него. За съжаление, полезната работа накрая винаги се превръща в отпадъчна топлина.
Мисля че имаше някакъв фантастичен разказа по въпроса - на Азимов ли беше... не си спомням вече...

P.S. Сетих се коя беше - "Самите богове" на Азимов: http://chitanka.info/text/1124/30
Невероятна книга! Прочетете я, няма да съжалявате! Ако не сте го сторили вече.

svetlio760:
Ей хора припомнихте ми тоя уникален филм, на който съм се и кефил и смял много! Браво! Иначе от много мислене да обясним нещата и да направим нещо наше като концепция, забравихме че Пантон го е измислил вече и то по един доста интелигентен начин. Не сме пробвали как работи на градско и извънградско, но със сигурност ще е по- добре от всичко, което мислим тук! За мен ДВГ в сегашната му форма би бил най- полезен ако се сложи в оранжерия наместо печка и се направи да гори на метан, като ауспуха му се направи достатъчно дълъг, за да отдаде всичката си топлина на оранжерията и тогава се изкара навън за да пусне изгорелите газове, а въртящият момент на вала да дава ток за реотани, които също да топлят оранжерията и евентуално да захранват някоя крушка. Така метанът ще се оползотвори, поне на 90%, но въпросът е колко изгодно ще излезе въпреки това!
За останалото, обаче, смятам че един ДВГ може да работи пълноценно и с достатъчно КПД като се постави ГЕЕТ на Пантон и се направят подобрения по коляновият вал подобни на тези дето е направил Стефан Стоянов, и като казвам подобни имам в предвид да се направят не така един срещу друг, а в една линия- поредната ми рисунка която не сте разбрали, но понеже не е сложно като идея, убеден съм някой ще се сети как да се наредят онези черупки там. Аз имам и други идеи за това, но по натам че да ми насмогнете ;) И разбира се въпросният автомобил трябва, или да е дизел и да върви на отработени масла, олия и масти, или да е бензинов и да е на метан.
 И разбира се ето и основната причина поради която караме скъпо! Направил съм проучване около всичките неща, които се горят в стар дизелов ДВГ без електроники  и се оказва, че никой не рискува да си потроши старата бричка за експерименти, пробвайки с различни видове горива, но след година- две, я изхвърля за скраб, въпреки всичко. Иначе ако се вярва на слуховете върви с всички видове мас, масло и олио с минимална преработка и минимално подгряване на горивото през зимата, което се оказва непостижимо и едва ли не неизгодно!

svetlio760:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=430879 опаааа!!!!!!
Цитат:
"Моторът е измислен през 1816 г. от шотландския свещеник Робърт Стърлинг. Задвижва се от взаимодействието на горещ въздух под налягане и студен въздух, който има по-малък обем. КПД на Стърлинговия двигател достига 70%, което означава, че е практически "вечен двигател", който стартира с енергоемък тласък.
... издирили немска фирма, която прави модели... моделът е с размери 15/10/6 см. В единия край има газена лампа. Когато тя се запали за кратко, моторът тръгва и не спира с дни".

Любимият ми Стърлинг можел да се превърне във вечен двигател! Как става това и как така се подарява на Доган?! Аз се сещам за няколко отговора и на двата въпроса, като за отговорите на втория Майстора шме изхвърли заради цензурата!!!

PyroVeso:
Това са абсолютни глупости, разбира се.. Дупетатите пак са нещо в дълбока грешка...  Със 70% КПД двигателят няма как да е "вечен"... Подобно моделче имам от 2005-година, дори моето е много по-добро, понеже върви от само 3-40С температурна разлика (от топлината на човешка длан), струваше бая $ (фина механика, US-изработка).
Това на Доган върви докато гори спиртника и най-много още 2-3 минути след това - докато изстине епруветката... какви ти ДНИ?!
Както казваше един съкилийник в казармата: "Неграмотия и безхаберие...".

Някои хора много лошо бъркат желаното с възможното...

Както винаги съм твърдял - разликата между 100% и 100,001% КПД не е количествена, тя е КАЧЕСТВЕНА!
В тази хилядна от %-та е скрита цяла една Вселена (както при Азимов).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия