Начало > Новини от света на технологиите

Разни идеи на хора с "пламнала глава"

<< < (3/104) > >>

svetlio760:
А някой опитвал ли е да комбинира климатик, или хладилник с двигател на Стърлинг? Имам подозрения, че ако не се самозахранят компресора на хладилника с двигателя, то поне ще им е нужно съвсееем малко побутване!!!

N9301S:
Ето обещаната турбина
http://vbox7.com/play:1f23c06b5a
Оборотите са ок. 1200.Въртящия момент няма как да замеря, но мисля, че е задоволителен.Сега започвам още една и ще ги свържа последователно пък да видим...

svetlio760:
Ето още една идея - някой досещал ли се е, да опита да раздели водната молекула на водород и кислород чрез резонанс, докато са в твърдо агрегатно състояние, сиреч на лед? Свойствата на леда сякаш са малко по-приемливи в това направление от свойствата на течната вода - имаме една не особено здрава решетка, самият лед е по-лек, следователно по-разширен от водата, аз правя някаква далечна аналогия с графита, диаманта и нанотехнологиите. Тук имаме съвсем различни свойства, но ако може някой да обърне плочка в тръба на молекулно ниво (това в общи линии представлява наноматериала- въглеродни атоми подредени в тръбички) защо да не може да разруши ледената решетка и да раздели молекулата на атоми?

Maistora52:
Това последното, Светльо, ми напомня на примера с две групи хора събрани на площад - едната група са добре подредени "в редици" и са обърнати с лице в една посока... Другата е тълпа, всеки "щъка" нанякъде абсолютно безредно... Броят на хората (молекулите) е еднакъв. И изведнъж се подава заповед: "Строй се!"... "Ходом, марш!"...
Първата група (ледът), на практика е готова веднага да тръгне в зададена посока... С втората (водата) - положението е направо отчайващо... докато се строят, докато се стъкмят...
Има обаче и изключения... трябва да се подсетим с примери от времето на Наполеон (и преди него) за начини за водене на война ... върви една добре строена група "нещастници" срещу аркебузите на противника, който е разпръснат и мобилен, че и "прикрит" поради това ... и настава "клане"... строените изгиват почти вкупом... т.е. попаднали са в "резонанс"... Другите побеждават... напук на "резонанса".
Не забравяйте, че в Природата всичко се повтаря през три нива на структуриране... Потърсете информация за Фракталните Кластери (още и Клъстери) и математиката на тяхната структура... Там търсете резонансите...

svetlio760:
Е мерси, Майсторе, най- накрая съм написал и аз нещо умно!!!:) това ме насърчава да пиша още! ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия