Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Схема на HHO комбиниран с изгорели газове

<< < (2/4) > >>

piton2012:
Колега tdmer, като видях снощи идеята ти, да ти кажа направо много ми хареса. За температурата както е забелязал майстора, аз изобщо не се замислих. Просто ми хареса самата идея, да намалиш кислорода за да не иска ламбдата допълнително бензин за компенсиране на бедната смес. Освен това и начина за намаляване т.е. свързване на този кислород с изгорелите газове, също изглежда най-практично. Замислих се и за съжаление стигнах до извод, че няма да стане. Иначе и моята кола е с екотек двигател и връща част от изгорелите газове, но това е съвсем друго.
Да кажа защо мисля, че няма да стане в твоя случаи с изгорелите газове. Ами те просто няма как да се свържат с кислорода. При пълното изгаряне се получава въглероден диоксид и вода. Въглеродния диоксид няма как да свърже допълнително кислород. Ако горенето не е пълно и се получи въглероден оксид, то той гори, свързва кислород и се окислява до диоксид, но в този случай всъщност при самото горене ще сме имали недостиг на кислород и няма да има нужда да го намаляваме. Ако има недоизгорели въглеводороди, то това пак е от недостиг на кислород. Това е в общи линии. Може пък и да не съм прав. Поздрави! 

tdmer:
здравейте, колеги, написах, че температурата не е проблем, защото не смятам, че такова малко количество газове ще бъдат проблемни да се охладят преди бъблера. Прекарани през медна спирала, поставена на подходящо място в двигателния отсек би трябвало да реши проблема. Далече съм от идеята да комбинирам HHO и Geet. Естествено за да се оживи тази постановка ще трябват доста опити, но все си мисля, че има потенциал. Всички коментари са полезни, затова пишете...

Maistora52:

--- Цитат на: piton2012 в Януари 04, 2013, 09:30:43 pm ---Да кажа защо мисля, че няма да стане в твоя случаи с изгорелите газове. Ами те просто няма как да се свържат с кислорода. При пълното изгаряне се получава въглероден диоксид и вода. Въглеродния диоксид няма как да свърже допълнително кислород. Ако горенето не е пълно и се получи въглероден оксид, то той гори, свързва кислород и се окислява до диоксид, но в този случай всъщност при самото горене ще сме имали недостиг на кислород и няма да има нужда да го намаляваме. Ако има недоизгорели въглеводороди, то това пак е от недостиг на кислород. Това е в общи линии. Може пък и да не съм прав. Поздрави!

--- Край на цитат ---
Piton2012 ти го казва най-добре. Няма да можеш да излъжеш Ламбда сондата по твоя начин.

N9301S:
Абсолютно на прав път си, tdmer!
 Остатъка от изгарянето в ДВГ е CO. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Всички системи след карбуратора - моно,пълни инжекциони, комънрейли, интеркулери и т.н.т. са с идеята да повишат степента на изгаряне.
 Ако обаче това се беше случило щяхме да имаме ДВГ с КПД близо 100%.
Хващай газовете преди катализатора. В горната част на тръбата!- понеже това, което ти трябва е с по-ниско тегло.
Във всмукателният колектор се образува вакуум,който ще ги засмуче.
Много е вероятно при смесването им в бъблер с оксиводорода да се получи високоефективна въглеводородна смес.
 Моят съвет е да монтираш втори бъблер за тази цел,въпреки че не съм забелязал повишаването на температурата да създава някви проблеми.
  Успех и рзкажи...!

ПП Извинявай, майсторе- не съм съгласен!

ППП  tdmer, Медната СПИРАЛА ще затрудни изключително много придвижването на газовете.

Радико:
На опеловие двигатели които са екотек има точно такова нещо. маи се казваше cnc датчик макар че по скоро е вентил. Работата му е при необходимост да вкара изгорели газове в смукателния колектор. така се регулира количеството азотни окиси и детонациите в двигателя. Това не е патент на Опел има го и в други коли. Може да се вземе от някоя автоморга и да се приспособи.     

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия