Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Как да сглобим евтин ел. велосипед

<< < (16/31) > >>

Vetap:
Извинявам се! Останал съм с впечатление, че съм изпратил и другата снимка, на която се вижда батерия, която на вид е същата, но е с 8 g по -лека. Изпращам снимката.
Това разбира се е в сила докато братята китайци не зпочнат да ги пълнят с пясък и да ги правят по - тежки и от оригиналните. Не съм теглил оригинална батерия на "Panasonic", "Sony" , "Samsung", но от приятели, които ги ползват знам, че са от порядъка на 39-43g.
Прикачвам снимката на доказана фалшива батерия

fantom4e:
Масата на батерията има много малка връзка с нейното качество, и съвсем никаква с капацитета и. Много по важен показател е напрежение на отворена верига. Което ако може да си го обясните ще ви стане ясно защо масата не играе.

EDM electronics:

--- Цитат на: fantom4e в Април 26, 2017, 10:46:23 am ---Масата на батерията има много малка връзка с нейното качество, и съвсем никаква с капацитета и. Много по важен показател е напрежение на отворена верига. Което ако може да си го обясните ще ви стане ясно защо масата не играе.

--- Край на цитат ---
Я, я обясни, че аз нещо не мога да си го обясня?

Vetap:
Ами направи "дисекция" на една фалшива и една оригинална батерия и ще видиш защо фалшивата е по-лека. Разбира се теглото, както казах не е 100% гаранция.
Вчера тествах една от батериите, които се използват в скъпите LED фенерчета. На батерията пише 5200 mAh. Батерията е нова и тежи 31g. Тестът показа 0.3 Ah.
Според Митко "Батерията", мой добър приятел и специалист по батерии и всякакви акумулатори само една оригинална батерия му е дала 4.5 Аh, ( Samsung 5200 mAh). Така че, правете си съответните изводи за това какво е положението в света на батериите и акумулаторите. Изглежда най-мъдро е да се купи нов лаптоп акумулатор  от доказана марка и да се "разкулачи".

EDM electronics:
Кажи на твоя добър приятел Митко Батерията, че не е измервал достатъчно батерии. Капацитета на батерията се мери с генератор на ток. Най-лесно става, като се вземе един китайски импулсен стабилизатор и му се постави товар, като цялата тая "работа" се захрани от тестваната батерия. Така консумирания ток ще е постоянен във времето до краен разряд и ще се получи точно измерване. Трябва да се съблюдава също и разрядния ток да не надхвърля 1:10, защото обикновено капацитета го дават най-много с такъв разряден ток, а някои дори с 1:100.

Аз също не съм измервал капацитет на маркови батерии, на китайски да, но това е така, защото съм чел достатъчно отзиви на руснаци в Алиекспрес, които са правили тестове и твърдят, че Panasonic винаги надхвърлят обявения капацитет с 50-150 м/ч. Така че има, има батерии, на които обявения капацитет е минималния.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия