Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Как да сглобим евтин ел. велосипед

<< < (14/31) > >>

plcsoft:
Благодаря за изчерпателният отговор ebiker.
Ipoik преди да тръгна да подменям оригиналните батерии на моят електровелосипед обмислих и твоят вариант. Но се отказах от оловните акумулатори защото първо кутията ми не отговаря за такива размери и второ тежат доста. За това минах на този вариант с подмяната на NiCd  като се надявах, че ще издържат поне година две. Но, за съжаление излязоха голям боклук. Просто при мен самата кутия е направена за такива елементи (както се вижда от снимките). За това се реших! Иначе цената на хубави NiCd батерии в момента излиза колкото на литиево-полимерните. Единственото предимство е, че нямат допълнителна електроника
като ВМС модули за контрол на заряда. Но оригиналните батерии си бяха доста добри макар и само на 5Аh.
EDM преди да ги подменя моите батерии, водих кореспонденция и с тази фирма. Тогава ми предложиха цена 395лв за 36V/10Ah като зарядното отделно струваше около 80лв + доставка, абе около 500лв. За това предпочетох варианта с NiCd батерии защото ми излизаха два пъти по евтино, но явно както се казва - евтиното, винаги излиза скъпо, та и моята работа. За това сега ще си карам колелото с тези батерии докато се скапят напълно >:( а, след това ще си поръчам литиево полимерни. :(   

lpoik:
plcsoft---Благодаря за отговора.Да така го сметнах и аз около 500 лв.Преди време можеше и аз да си взема от полимерните,но сега не.Мерак имам, възможност не.Жив и здрав.

ebiker:
Аз съм убеден, че мога да изработя 36V 10+ Ah литиево-йонна батерия с BMS модул от самсунг или сони 18650 елементи, способна да отдава поне 40А ток за под 350 лв., като това включва 2А зарядно, букси, кабели, точково заваряне и т.н., без да включва труд или надценка.
И всъщност ще се радвам да я изработя за колега от форума (plcsoft с приоритет ако има желание) безплатно като само да си плати горепосочените разходи срещу мнение/ревю за крайния "продукт" след дълго ползване :)

plcsoft:
ebiker - примамливо предложение. Ще го обмисля и при първа възможност ще си поръчам. Само ми изпрати на лични, данни за кореспонденция. Да не запълваме форума с лични неща. Лек ден! :)

Vetap:
Един съвет за откриване на фалшиви литево - йонни батерии. По теглото - фалшивите са с 9 до 15 грама по - леки.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия