Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Как да сглобим евтин ел. велосипед

<< < (23/31) > >>

juliang:
Може би защото двойно по-голямата батерия струва двойно повече?

key5:
Здравей tosho,
тук всички пропускат един тънък момент. И аз в началото изчислявах разход/живот... 50км х 600 /до 1100/ цикъла заряд разряд. Па после го разпределях по 5месеца годишно и отиде.... та се не виде. Истината е че след втората година се само изплаща и - новия модел.
;)
Другата част от истината е, че може да я коментира само който я познава.

montanar:
Ае да съм и на това гърне мерудия :)
Тъй като съм съпричастен и към тая тема с недовършен проект (от мърза най вече)  ще си позволя да си изкажа мнението за ЕЛ велосипедите.
Поне според мен едни 300 вата са достатъчни за нормална употреба - повече от това според мен лишава концепцията от същността и и се превръща вече не във велосипед а нещо друго......
Както и законово го определиха.

Да 300 вата не са достатъчни, а за сериозен баир, преди него човек е отпочинал и спокойно може да помогне на двигателя.
Другото полезно при тая концепция е отпадането на нуждата от огромни и скъпи акумулатори едни 10А/ч на 36В са пре-достатъчни за изминаването на 40 че и повече километри в такъв режим с нормална велосипедна скорост.
Тук  не коментирам кефа от голямата мощност и голямата скорост  - говоря за чисто практическия смисъл какъвто е в един велосипед.

tosho за батерията си прав но от части - животът и пряко зависи от степента на разряд - и при всички случай е добра идея двойния запас по капацитет - най малко по-лекият режим от към консумация върху нея .....

valex:
Има и друга гледна точка за батериите.
Ако се купи батерия която издържа по-вече от 4 години означава примерно 2 пъти по-големи инвестиции (и тегло!!!)
След 4 години ще има чисто нови по-добри и по-евтини батерии и е по-добре е да си купиш от тях след като ти се е скапала малката 4 годишна батерия.
А и парите от разликата, която няма да дадеш сега за по-голяма батерия ще можеш за 4 години да 'инвестираш', да ги 'развъртиш' и да имаш пари вече за по-добро колело :)

tosho:
valex аз от 5 години карам с литиеви,смених ги преди година,предните ми бяха 12амперчаса издържаха 37км като нови ,на 4 тата година издържаха около 27км,защото зная как да ги пазя и не съм минавал никога повече от 28км на един път.Между другото,когато ги смених, новите нямаха по-ниска цена или повече преход,затова взех 14,5 амперчаса,за да минавам 30 км дневно и да съм сигурен,че до края на живота им ще мога да ги минавам,вярно е,че е по-скъпа батерията и по-тежка с 2 кг,но за мен е важно да разчитам на прехода ,който ми трябва.Всеки решава за себе си,можех да взема 8 амперчаса и щях да минавам 30-35км първата година,но на третата не повече от 25км,което означава,че трябва да въртя педали 5км и да харча батерията докрай,заради,което няма да има 4-та година експлоатация и ще пада мощността след 15 ия километър и няма да вдига велосипеда повече от 25-27км по равно

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия