Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Тунелен ефект

<< < (3/4) > >>

@praktik:
mi68 , всяка промяна на електричното или магнитното поле , представлява фотон, по точно импулс енергия в това поле. Нещо като кинетична енергия на полето . При статични заряди полето е статично няма кинетична енергия а само потенциал.

mi68:
Ако промяната е синусоидална получаваме вълна. Магнитното и електричното поле са векторни полета. От хомогенни полета Енергия не ноже да се получи. Голямата работа, че имат потенциал. В градиентно (нехомогенно) поле може да имаме енергия. Примерно един електрофилтър правим изкуствено градиентно  (радиално) електростатично поле. Не правим хомогенно (плосък кондензатор) поле. ОМ.

mito_kupona:
Здравейте! Първо трябва да се изясни понятието-ток. Какво тече в проводниците и , как тече. Това, което ни учат в дебелите книги, няма връзка с действителността. Електрони, позитрони и подобни глупости, не съществуват в природата. Според теорията на Ед Лидскалнин в проводниците се движат свръх малки частици от които е изградено всичко около нас, които той нарича, северни и южни магнити и няма електрони и подобни глупости, така че този ток е по-правилно да се нарича магнитен ток, отколкото електрически. Движението на тези свръх малки северни и южни магнити става винаги в двете посоки противоположно, значи когато протича ток, то това не става само в едната посока, а  има противоположно движение и в двете посоки. Статията „Магнитен ток“ на Лидскалнин съм я качил във форума и ако се прочете внимателно, ще се изяснят много неща. В нея автора с много елементарни експерименти доказва всички свой твърдения.                                             
       Не ме съдете, теорията не е моя, аз само ви я представям. Според мен, тази теория напълно точно дава определението за ток.

mi68:
Така представина теорията е детска. Двата потока ако са с еднаква големина и противоноложни но посока трябва да се унищожат и ток да няма .  В едно съм съгласен движат се два пронивоположни потока.
-единият електронен ток
-другият неутринен ток
в противоположни посоки.
При високи честоти неутринния поток е вече в нормално напревление Т.Е на 90 градуса.
Цаката се свежда двата потока да се съпосочни или на ъгъл по-малък от 90 градуса.  ОМ.
П.П. електроните са по висша структура от неутриното. Количеството води до качество. Електроните могат да се превърнат в неутрино при анихилация. Количеството е важен параметър, нетрябва да се подценява. ОМ.

@praktik:
Купонджийски Митьо , ако е вярно това , щяха листенцата на електроскопа да реагират на магнит.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия