Автор Тема: Енел и Смарт с общ проект за електрически автомобили  (Прочетена 3417 пъти)

administrator

  • Гост
Съвместен екип от инженери и техници вече започна работа, тестовете са планирани за 2010 г.

Италианската енергийна компания "Енел" и "Даймлер Груп" в лицето на градския мъник "Смарт", започнаха един от най-големите проекти за електрическа мобилност в света, съобщи пресцентърът на "Енел".

Инициативата ще поощри разпространението и ефективното използване на електрически превозни средства благодарение на нова технология за презареждане и изграждане на специална инфраструктура.

Споразумението беше подписано от изпълнителния директор на "Енел" Фулвио Конти и Брам Шот, който оглавява "Мерцедес Бенц Италия".

Електрическите автомобили ще влязат в употреба през 2010 г. и ще бъдат проектирани така, че да отговарят на ежедневните нужди на шофьорите по ефективен и икономичен начин.

Като част от проекта "Даймлер" ще предостави над сто електрически автомобила на клиенти в Рим, Пиза и Милано и ще осигури тяхната поддръжка.

"Енел" ще отговаря за разработването, изпълнението и експлоатирането на инфраструктурата, която ще включва над 400 станции за презареждане, както и на централната контролна система.

Трите града са избрани, тъй като дават представа за различните стилове на живот, характеризиращи съвременна Италия.

Проектът ще помогне на потребителите да шофират по-икономично - с електрически автомобил 10 евро ще бъдат достатъчни за пропътуването средно на 280 км, докато с обикновена кола с традиционен бензинов двигател това разстояние е 120 км.

Съвместен екип от инженери и техници на "Енел" и "Даймлер" вече работи по развитието на проекта, а тестовете са планирани за 2010 г.

 svejo.net

aviv

  • Гост
Според мен са принудени. На лице са много обстоятелства. А и момента е грижливо подбран.
Нищо не е случайно.

Не ми се искаше да св включвам с такъв комнтер. Да се надяваме, че ще разбулим булото на невежеството и да дадем на света което му се полага. :)