Начало > Новини от света на технологиите
Пловдивчанин построи вечен двигател
emm:
Никой няма да чуе неговите думи а камо ли да се внедри дори в децка градина :evil: Устройството може да използва магнитни полета за подържане на вуртенето ,нещо подобно на ТЕСТСТИКА
Gogo55:
някъв адрес или телефон на този човек за връзка с него?аз съм близко до пловдив и бих отишъл веднага на среща с него ,разбира се ако човека желае да сподели нещо от неговото откритие.
venvel:
--- Цитат ---Пловдивчанин е на път да направи първата техническа революция през 21-ви век, и то не с какво да е, а с вечен двигател.
тук имаше снимка
Пенсионираният учител по столарство Сава Канев е убеден, че първи в човешката.............................
--- Край на цитат ---
Къде изчезна снимката?
Krasimir:
Наистина имаше снимка.
Полиспастната предавка се използва при подемните машини /кранове, скрипци, обтегачи и др./ и представлява няколко подвижни и неподвижни макари и между тях е прекарано въже. Така се преместват /повдигат/ тежести с по малка сила като тя зависи от броя на подвижните макари. Например, ако имаме тежест от 20 килограма и полиспастна предавка с една подвижна макара, за повдигането и ще е нужна сила от 10 кг.
Мисля че се учи в 7 клас.
Не знам как да прикача снимка, но който се интересува да напише /полиспаст/ в гугъла и да търси на изображения и ще се сети за какво става въпрос.
venvel:
Благодаря за снимката. Дано да ми помогне.
А относно полиспастите, върнах се в 7 клас, прочетох и си припомних за тях, но принципът там е следният: дълъг път Х малка маса = кратък път Х голяма маса. Има нещо друго при неговия механизъм!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия