Начало > Новини от света на технологиите
Пловдивчанин построи вечен двигател
venvel:
Аз си мисля, че всичко е в подреждането на постоянни магнити по периферията на предавателни "зъбни" колела. Поразрови се в интернет. Ще видиш, че има ел.двигатели почти изцяло задвижвани с магнити и много малко енергия от мрежата. Може би принципа на пловдивчанина е подобен.
Един съвет: не слушай баща си!
IvDivTiger:
Искаш да кажеш, че е по вероятно да става въпрос за електричество и магнетизъм, а не за механика?
Аз и на тока и магнитите съм фен :) Най-добре да правим нещо че съмо с приказки...
Ама ще е добре ако наистина разберем какво е измислил човека и да го направи, дори с помощ, ако трябва
venvel:
В случая става въпрос за чиста механика. Но поразгледай из нета, има много разработки на двигатели само с постоянни магнити. Даже виж този мотор от Index of /archive/МАГНИТНИ ДВИГАТЕЛИ :http://www.mazeto.net/archive.....
administrator:
ето нещо подобно
http://www.veljkomilkovic.com/rucnaPumpaEng.html
katilarium:
--- Цитат на: "administrator" ---... После показах макета на големия физик проф. Стефан Мирчев. Той ми вика: “Ти искаш да сложиш кръст на всичко постигнато досега. Знаеш ли колко хора са работили да докажат, че това е невъзможно.
Даже френската академия на науките Сорбоната е взела решение да не се разглеждат и финансират такива проекти. Ти искаш да изядеш хляба на толкова много хора. Цялата индустрия в енергетиката отива на вятъра.
Ще те подгонят всички петролни компании, ядрените сили също.”
Запознах се после с постановлението на Сорбоната и си викам: може ли да са толкова некадърни и от един мързел да взимат решения, с които да слагат таван на човешкото мислене? .…
--- Край на цитат ---
Хахаха,това да не е някой забит стандартен отказ бре хора.Преди няколко години се получи аналогичен случай,когато отидох в БАН (или така си мисля де-в ляво от народното събрание беше,да си призная-никакъв ме няма по процедурата на представяне и патентоване на откритие).Беше 2003 или 2004г,вече не помня,та споменах израза "перпетуум мобиле" и онези като ме погнаха "въх недей,ти знаеш ли че е забранен този израз от прословутата Сорбона още преди 1900г.И познайте каква беше моята реакциа - :shock: :shock: :shock: До преди това им пусках е-маил-и за контакт,но....цък.В един от е-маилите споменах че съм съгласен и на дялово участие от екип в съотношение 30% за мен на 70%за помощниците и разгеле се заинтересоваха.На срещата им споменах,че не искам пари а само нещо като бюджет за разработка от порядъка на 3-4000лв.Щяха да са предостатъчни,нооо ... нейсе.Впоследствие почнаха споменатите по-горе разубеждения.
Както и да е-отказали ми-ми добре,но сега като чета че сценария за отказ е бил един и същ ме обзема неистов смях.Поне да сменят сценария за отказ бре,толкова ли нямат хора които да импровизират и да си измислят някакви постановки за отказ ,ами всеки път ползват все едни и същи.
За край,честно да ви кажа не знам дали ще е удачно да ви пожелая успех след като впоследствие някой ще го опорочи.
Е,за сметка на това пък сме упорити :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия