Справочници, схемотехника, теория > EDA софтуер, изработка на печатни платки

Изработка на печатни платки в домашни условия

<< < (2/7) > >>

EDM electronics:
       Днес разговарях с човек който пълни-ремонтира принтери, каза ми че е невъзможно да мине през отвора тая платка. Явно принтера е преработван нещо. Направи ми впечатление, че на листа излиза една ивица без печат, вероятно защото главата е по отдалечена.
       Бях се запътил днес да си го купувам тоя модел, но след като не съм сигурен ......, може да се окаже една ненужна вещ.

ppg:
Още по темата Direct PCB printing - обясняват как се преправя принтера, също и добавки към мастилата, които правят печата по-плътен:

http://www.youtube.com/watch?v=FkHpjzOhzxA&feature=related
http://techref.massmind.org/techref/pcb/etch/c84-st.htm

А тук се обсъждат важни подробности:
http://forum.abv.bg/lofiversion/index.php/t64135.html

velstar:
Здравейте колеги експериментатори. Виждам, че търсите добри и качествени методи за изработка на печатни платки.

Аз ви предлагам да се върнем за малко, на метода с ютия и лазерен принтер. Преди месеци споделих моят метод с altium, но по някакви причини той не обърна сериозно внимание, казвайки че вече е пробвал и не става... Днес имах подобен момент с EDM electronics, за което реших да му докажа, като изработя печат на една платка, изпращайки ми негов графичен оригинал, за по достоверно.  Сега той не се съмнява в качеството на метода!

Този метод е за всички експериментатори, които още не са намерили качествен начин за изработка на печатни платки и продължават да си губят времето с несполучливи опити. Това е изпитан метод, който работи и ще ви спести много време и нерви. Това е моят метод! На снимките долу, ще видите резултата, а в прикачения файл съм описал с подробности, стъпка по стъпка.  :)
Най-важната особеност е, че печатам с лазерен принтер върху фотохартия за цветен мастиленоструен принтер, с дебелина 0,2 мм, с гладка повърхност, за да не попива тонера.

EDM electronics:
Поздравления на velstar за неговия метод  :). Наистина платката е станала перфектна и корекция не е нужна. Браво!!!

Ще пробвам тоя метод тия дни, още щом науча марката на хартията.

Поздрави!!!
velstar:
Благодаря EDM electronics! Ще направиш чудесна платка, лесно и бързо.  ;)

Фото хартията която ползвам е на марката APLI- 180гр. Гланцирана е от едната страна, но цената и е висока, около 1,25лв на лист и се продава на опаковка.
Има и друга хартия,  която ползвам по-често, защото е по-евтина, на цена 16ст на лист.  Тя е картонена, двустранно гланцирана хартия на марката Xerox - 160гр.  Препоръчвам ви да започнете с тази хартия, защото се работи по-лесно и е по-слабо гланцирана, заради което печата на пистите няма да се слее, ако се прегрее платката.
Ако спазвате метода, гарантирам успех на всеки! Може в началото да са нужни два три опита, докато направите добър печат, но след това ще е просто рутинна работа и ще правите качествени платки.  :)

Добавих информация за използваната хартия и в прикачения в предния ми пост файл.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия