Справочници, схемотехника, теория > Батерии, зарядни и десулфатизиращи устройства
Теория на заряд на акумулаторните батерии
krasias:
Не Бат Мишо, не бърка пише си го на батерията. Китайците пишат такива параметри че нямам думи, наскоро гледах един китайски асинхронен двигател с такива уникални параметри, на табелата пише 3kW на 220V като на същата табела е написано че консумира само 5A ток.
Михаил Кузмов:
Ами може и да си прав! Аз съм виждал 3000 mah на елемент 18650 само за 3 лв.!
технократ:
--- Цитат на: krasias в Септември 18, 2018, 04:47:45 pm ---Идеята ти е че си нямаш понятие че това са пълни китайски ментета, и не стига че надали капацитета им реално е около 1000mah а и издържат не повече от 20-30 презареждания и после внимателно ги поставяш в кошчето за боклук. То на такава цена не можеш да купиш оловен акумулатор с тези параметри а истинските литиеви батерии са многократно по скъпи.
--- Край на цитат ---
Добре, съмнявай се във всичко, но аз обичам да се убеждавам чрез експерименти, а не чрез съмнения, преди да се усъмня в нещо. :)
krasias:
Е там е работата че не се съмнявам а съм проверил на практика а не си говоря празни приказки. То интересно що питаш като не вярваш, ма както искаш щом имаш време и пари за губене, позанимавай се.
EDM electronics:
--- Цитат на: технократ в Септември 18, 2018, 06:16:45 pm ---Добре, съмнявай се във всичко, но аз обичам да се убеждавам чрез експерименти, а не чрез съмнения, преди да се усъмня в нещо. :)
--- Край на цитат ---
Колега, кефиш :D ;D :D
Ти рибарче ли си? Да не си от моята секта дето броди по водоемите зиме, лете, деня и нощя? Хвърляш ли мрежи, бракониерстваш ли, обираш ли рибата от водоемите, хищник ли си - все въпроси, на които, ако сгрешиш, няма да получиш отговор на задачата. ;D :D ;D
Интересно ми е, какъв е модела на тоя мотор за лодка 1 PH 2 PH, че първо да изясним какво е електрическа и какво механична мощност /много ми се видяха тези конски сили нещо/, докато ти кажа решение на твоята задача за акумулатора и въобще ел. задвижването на лодки и техните подобия.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия