Автор Тема: Високоволтов диод - руска идея  (Прочетена 7554 пъти)

Неактивен mzk

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 1 626
  • Пол: Мъж
  • http://analogov.com
    • analogov.com
Високоволтов диод - руска идея
« -: Декември 27, 2008, 01:42:37 am »
http://ntpo.com/invention/invention2/49.shtml

Диод представляет собой стержень из нержавейки с иголочками в виде ёжика и помещённый в пористый керамический цилиндр, на который снаружи намотана проволока. Положительная составляющая переменного тока с иголок через поры керамики хорошо проходит на обмотку, а вот назад с обмотки обратная волна тока идти не может, поскольку поверхность провода в керамических порах ионизировать газ не в состоянии, т.е. ток вынужден идти через керамику только с острия иголок - строго в одном направлении. Поэтому вывод с обмотки является плюсом диода (второй конец обмотки провода не используется). Диод такой конструкции может работать на десятки и сотни Ампер по желанию конструктора, не боясь высоких напряжений.
« Последна редакция: Декември 27, 2008, 11:19:33 am от altium »

mi68

  • Гост
Re: Високоволтов диод - руска идея
« Отговор #1 -: Април 18, 2009, 01:25:05 pm »
Диод представлява стержен(ос) от нераждавейка с иглички(остриета) във вид на таралежка и поместена в порист керамичен цилиндър,на който по повърхноста е намотан проводник.Положителната съставяща на променливият ток от игличките чрез порите на керамиката добре преминават към намотката,обратната посока от намотката към таралежката отрицателната полувълна на тока не може да премине,защото повърхноста на проводника йонизира газа в порите ,следствие на това ток не протича т.е. токът е принуден да върви през керамиката само от острите игли-строго в една посока.За това изводът от намотката се явява плюс на диода/анод/(втория край на намотката не се използва).Диодът с такава конструкция може да работи на десетки и стотици ампери(до500А) по желание на конструктора,не се бои от високи напрежения(до500кВ).
П.П.При добра конструкция,диода може да се направи с малък капацитет м/у анода и катода и да работи за високи честоти.Идиален за връзване към теслов т-р и получаване на ударен параметричен резонанс.С лайденски стъкленици(буркани тип омния) може да се реализира умножител от теслов т-р и получаване на гигаволтове евентоално тераволтове.Материала е интересен за реализеране на проста теслова ГОРИВНА клетка за горене на браунов газ и други горива.От публикацията не са дадени подробности според мен прябва да се използва не гледжосана гранчарска глина.Такава се продава чудя се как да изработя таралежката ако някой знае къде се продават кръгли метални четки да ми пише.
« Последна редакция: Април 18, 2009, 02:26:02 pm от mi68 »

mi68

  • Гост
Re: Високоволтов диод - руска идея
« Отговор #2 -: Април 18, 2009, 03:50:34 pm »
Да такава четка търся.Тъй като диода е самаделкин за различни цели трябват различни четки,дебелината на глината ще я отцелим.Иска ми се промишлемите диоди (100броя за 1000В)да се заменят с 5 такива диода,става въпрос за запалителната с-ма на ДВГ работещ на автотермия.4 ще са с по-голям габарит за по-голям ток от електролитните кондензатори,един малък за 20кВ и 50мА.Друг проект е 1МВ и 10мА чрез умножение да се достигне 1ТВ(тераволт) и мине енергията на покой на протон(неотрон).При разрушаването на последните гарантирам,че ще има свободна енергия.Груба селска проява но породи кретенизъм не мога да измисля финни начини за  работа.
« Последна редакция: Април 18, 2009, 03:56:47 pm от mi68 »

voikov

  • Гост
Re: Високоволтов диод - руска идея
« Отговор #3 -: Ноември 10, 2009, 03:26:08 pm »
този диод не  руска идея а на Тесла има една публикация за горивна клетка с два тесла терансформатора като на високоволтовия край са поставани въпросните диоди в противоположни посоки,пуска се водород и кислород ,става студено изгаряне и през на4алата на ВВ трафовете се включват консоматорите
имам никъде картинката