Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
HHOHHU нагревателна система, ползваща горене на газ от електролиза на водата
Phill:
Благодаря за насоката :)
dedofire:
Е и ви нещо за водородокислородните клетки захранващ блок. По мои проучвания се оказва че прекаленото обгазяване на разтвора намаля производителноста на клетката. Това е известен ефект при нанасянето на метални покрития.
Вариянта е да се спира за кратко захранването или да се сменя поляритета.
Тук ви предлагам схема на захранващ блок използващ ШИМ.
mzk:
Здравей dedofire. Темата е коментирана: http://mazeto.net/index.php?topic=1013.0 ;)
dedofire:
МЗК виж ся, темата за захранващия устройство за ННО-то е дискутирана и до никъде не са стигнали дори си направих труда да е попрочета и в тва мазе наистина не са излезнали от мазето.
Ся онзи там Dr Andrija Puharich е дал нещо съвсем различно от това което съм ви подал като инфо. Той използва АМодулация (човека е направил едно предавателче) която се различава от ШИМодулацията доста сериозно, която се използва в подаденото от мен захранващо устройство.
После там някой си ВДОМОВ е написал че смяната на поляритета може да се прави със реле при тия големи амперажи релето след около няколко дена ще го изхвърлите в коша, дори и да намалите искренето.
Тук става въпрос за манипулиране чрез ШИМ на МОСФЕТ тразистор. После системата реално използва постоянен ел. ток. Няма никакъв асимитричен ток тук. Несиметрични са времената на всеки импулс.
mzk:
Макар че не те разбирам напълно се осмелявам да ти отговоря.
ШИМ модулация на подаването на тока към клетките е първото нещо разгледано във форума. Дори си мисля, че е преди чистата електролиза с прав ток, защото първите схеми за свръхефективна електролзиза, които се появиха във форума са по схемите на Стенли Майер- репликациява на Dave Lawton, която включва пакет импулси и управление с ШИМ на клетката с тръбите на Майер:
http://mazeto.net/index.php?topic=320.0
Отделянето на мехурите с ШИМ модулация от плочите просто няма да стане. Връзката е електростатична (ми68) и може да се отделят лесно чрез подаване на обратен импулс, ако се следва теорията от акумулаторите. Тук във форума някой бе казал, че няма смисъл от това, заради потелциала на електрода, но не помня точно къде и в кои мнения.
Публикувана схема за ШИМ модулация е със сигурност от началото на 2008, а може би и преди това:
http://mazeto.net/index.php?topic=320.msg1554#msg1554
Разгледах файла, който си качил. Това е стандартен ШИМ изпълнен с LM324 и NPN мосфет. Не разбирам кое е новото за нас в случая. Дали схемата ще използва 40108, 4093, SG3525 в случая не е от значение. Факт е, че такива типове захранвания се използват за по- неефективни клетки.
Сериен електролизер се нуждае единствено от регулиране на напрежението. Издухването на мехурчета от електродите с цел по- голяма ефективна площ (!) съм пробвал с ултразвук (както и колегата emm) без никакъв резултат. Идеята на Пухарич е преместване на поляритета на двата електрода, която също е изпробвана и се оказа че има доста голямо време, през което клетката не произвежда газ.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия