Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Кавитационни роторни топлогенератори
kkrasi1967:
бе къде е наредено че ел.мотора трябва задължително да върти директно вала,ремъчните шайби с различни диаметри за какво са измислени?
Maistora52:
И как си представяш тези високи обороти с ремъчна предавка? Или дори зъбна такава? - във флексовете зъбните колелца са много малки и търпят тези високи ъглови скорости, но ако поставиш едно голямо зъбно колело (или ремък) на вала на ел-двигателя и съответното по-малко на вала на кавитатора - приготви си и бункер за защита от шрапнели.
Защото, за да добиеш кавитация с това което си направил, трябва да му осигуриш минимум 10 000 rpm. И с ел-мотора от 2900 rpm ти трябва предавка с отношение поне 2,5 - 3.
Внимавай с високите обороти, за да не дадеш фира.
Мен ме е трепало такова нещо, та затова си говорим ...
kkrasi1967:
голямата шайба ми е 153мм.,малката ще е 50мм.,при 2900 об.м. очаквам приблизително развъртане на 8500 об.м.,каква е разликата ако го развъртя с двигател от прахосмукачка който върти на 17 000об. само че шайбите са разположени в обратен намаляващ аспект,роторчето на кавитатора е от предна ролка на сузуки саваж 650см.3.,много здрава стомана па и оформена с прави зъби при ширина 45мм. със затваряща странична периферия,тоест облекчава ми работата по дупченето с бургия 10мм. па и за капак на всичко си е балансирана заводски..
Още не съм го пробвал щото не съм взимал малката ремъчна шайба но поне знам откъде да се снабдя с такава
krasias:
Разликата е че ще ти изгори двигателя от прахосмукачката. Тези двигатели са проектирани да работят при много голямо охлаждане.
sorrry:
https://www.vbox7.com/search/?completed=0&q=%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD+%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия