Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Кавитационни роторни топлогенератори
PET3:
Извинявам се предварително за баналния въпрос, но уча за изпит и нямам време да чета из предните постове:
-За какво най-голяма к.п.д. говорим?
Ако к.п.д.>1 значи това е доста добре. Макар и още да няма задоволителна теория описваща процесите вътре. Някъде бях зърнал за к.п.д.=12. Много ми се видя. Ако системата започне да се замозахранва и едновременно с това да отдава енергия значи сме направили перпетууммобиле.
И точно тук една муха ми мина през главата:
В геометрията и в интегралната математика има една нещо наречено допускане. Допускаме, чме нещо е възможно и започваме да го изследваме за да видим възможно ли е наистина.
Да допуснем тогава, че е вместо торсионни далавери и вакууми, сме открили тъй дълго търсеният стабилен термоядрен синтез. Това което се случва в звездите. Следователно, подавайки материя на кавитационния отоблител, все едно му подаваме гориво, процесите които създаваме причиняват условие за възникване на термоядрен синтез. На дорния праг сме и ахаааа да го прескочим ама не става. Не избухваме, но за сметка на това получаваме отделяне на енергия под действие на количество топлина, но процесите са толкова слаби, че единствено могат да изпарят водата, а водорода не се превръща в хелий. И отгоре на всичко си го захванваме постоянно. Дори и H2 да са превърне в He, до тогава ще е минало толкова много време, че едва ли ще са живи дори и внуците ни.
Възможно е да става дума за постепенен равномерен термоядрен процес. Неговата теория е малко по-добре развита :)
Същото ми мина през акъла за брауновия газ на проф.Илия Вълков.
Доста сходни неща има в тези фантазии ;)
Как ви се струва?
johnny_fx:
--- Цитат на: NRG в Януари 14, 2009, 10:12:38 am ---.. защото грешки не съществуват. Не съществуват и истини, и константи, ..
--- Край на цитат ---
Какви заблуди разпространяваш? Що за нихилистично виждане за нещата имаш?
Разбира се че съществува истина, разбира се че съществува лъжа, разбира се че има правилно и грешно.
То ако ги нямаше, нищо нямаше да има смисъл.
PET3:
Относно лъжата и стината и плаването в морето от информация:
погледнато крайно материално johnny_fx е прав;
погледнато крайно философски NRG е прав.
Всеки един от двамата има различни виждания за едно и също нещо, но единия недовижда това което вижда другия, а другия на довижда това което вижда единия. Като на всякъде в живота. Затава няма какво да се чепкате кой бил по-прав - по-добре да ползваме времето за експерименти и трупане на опит отколкото да го пилеем за дребни спорове.
Прав ли съм?
getca:
Абсолютно и положително... ;D ;D ;D
PET3:
А, само да попитам: -Някой до сега правил ли е опит и статора да е с глухи отвори със същия диаметър или с по-малък диаметър така че да имаме хармонични съставки, може би с малко по-малка дълбочина?
Не че знам какъв ще е резултата, просто изхождам от аналогията, че ако една бутална помпа прави налягане H и поток Ф, то 2 помпи свързани последователно ще направят налягане 2H при същия поток. В случая с роторната машина става дума за модулиране на трептения и взаимодействието им на молекулярно ниво. От там и кавитацията.
Някой правил ли е този опит?
Благодаря.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия