Автор Тема: СПОСОБ АВТОМАТИЧЕСКОГО ОПРЕДЕЛЕНИЯ И УСТАНОВКИ ОПТИМАЛЬНОГО МОМЕНТА ЗАЖИГАНИЯ  (Прочетена 7741 пъти)

Неактивен nedbmw

  • Наблюдаващ
  • Публикации: 37
Тази свещ е добра за диагностика и настройване на запалителната и горивната система  на по прости по устройство двигатели, където има място за завиването и... но по новите с по четири клапана на цилиндър и и особено на тези с бобини на мястото на лулите на практика е неприложима. Според мен най добре, както бях писал в една тема за установяване на файдата на оптимизатора на Кадецеус, диагностика да се прави на изхода на цилиндровата глава. Имам  една стара  книга за мотоциклети и там има един много прост и умен съвет. Значи, като се прави настройка на предварението да се следи дали излиза пламък на изхода(изходите) на цилиндровата глава. Ако не излиза значи горивната смес изгаря много добре и КПД-то на двигателя следва да е добро, единствените му загуби трябва да са топлината, която отделя и механичните загуби. Според мен ако се направи някакъв сензор на изходите, който следи дали горивото догаря в колекторните тръби може да се следи как работи двигателя при различни режими, и евентуално той да е основен датчик за коригиране на горивния процес, а не ламбда сонди, температурни датчици, дебитомери и МАП сензори.

Неактивен getca

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 764
  • Пол: Мъж
    • http://analogov.com
Имам  една стара  книга за мотоциклети и там има един много прост и умен съвет. Значи, като се прави настройка на предварението да се следи дали излиза пламък на изхода(изходите) на цилиндровата глава. Ако не излиза значи горивната смес изгаря много добре и КПД-то на двигателя следва да е добро, единствените му загуби трябва да са топлината, която отделя и механичните загуби. Според мен ако се направи някакъв сензор на изходите, който следи дали горивото догаря в колекторните тръби може да се следи как работи двигателя при различни режими, и евентуално той да е основен датчик за коригиране на горивния процес, а не ламбда сонди, температурни датчици, дебитомери и МАП сензори.

Много добра идея, колега...въпросната свещ може да се използува само като индикатор, завита по подходящ начин някъде по изпускателните колектори, близо до мотора.


Поздрави...