Автор Тема: Йонизатор за двигател  (Прочетена 74658 пъти)

gomi

 • Гост
Re: Йонизатор за двигател
« Отговор #30 -: Август 21, 2009, 12:21:45 pm »
КРАСОТА  :o
  Кое напрежение къде е вързано- +25Кв , -25Кв.

gogotosam

 • Гост
Re: Йонизатор за двигател
« Отговор #31 -: Декември 10, 2009, 08:31:43 am »
                 Здравейте момчета!
    Това за озонирането на въздуха никак не е ново. Един колега през лятото на 1974 година си слага такова устройство на своя трабант. Прави пробег от Кърджали до Пловдив. Това са близо 113 километра. От болницата Кърджали до ВМИ Пловдив. Спестеното гориво е около 800 грама. Устройството е закупено от Англия. Името му е TUNDERJET.
                  Успехи!

Неактивен johnny_fx

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 118
Re: Йонизатор за двигател
« Отговор #32 -: Декември 16, 2009, 09:38:13 am »
@emm, би ли казал как си постигнал + и - 25 kV? Схема?

Duke_BG

 • Гост
Re: Йонизатор за двигател
« Отговор #33 -: Февруари 08, 2010, 03:18:06 pm »
Gomi, имам един въпрос :
къде монтира озонатора ?
ако е на входа от филтърната кутия към турбото да ти дам една тема за размисъл :

а какво би станалао ако го сложиш на тръбата между интеркулера и двигателя - т.е. на изхода
но се сещам и за еидн недостатък : по-високото налягане в тази тръба ще иска по-голамо напрежение за пробив

и към по-запознатите : кой въздух се йонизира по-добре ?
топлия или студения ?

Неактивен emm

 • Експериментатор
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 299
Re: Йонизатор за двигател
« Отговор #34 -: Април 07, 2010, 09:14:14 am »
Здравейте колеги, за двете напрежения на йонизатора се правят два умножителя на напрежение. Положителен и отрицателен. Опитната постановка не доведе до големи резултати.
След като се порових в книгите за синтетичните горива, стигнах до заключението , че азота в гориво въздушната смес пречи на синтеза на горенето. Процесите които протичат, при внасянето на озон в реакторна камера, са съвокупност от газове за да се получат други съставки. Като въглерод, водна пара, озон и СО2 за да се получи СН3, метан. Би могло да се каже, че горивната камера на ДВГ-то, може да се разглежда като реакторна камера в която може да се получи синтез газ, НО ако липсва АЗОТ.
Единият  от катализаторите, за премахването на азота който се използва в установките за синтез, е затварянето на цикъла без допускане на въздух (азот) в ситемата. Вторият катализатор за премахването на азота е ЦИНКА.   Доста години след като направих реакторите на Пантон успях да си обясня защо някои реактори работеха а други не.  Отговора е в подцинкованите тръби които използвах за едни и черните тръби за други. Реактора на Пантон е реактор за синтез газ, в него има висока температура, водна пара, СО2 и малко въглеводороди от гориво, като след това тази каша се превръща в метан. Работя по въпроса за усъвършенстване на реактора, като се опитвам да следвам процесите на ситетичните горива.
Успех ;D

Pyramid

 • Гост
Re: Йонизатор за двигател
« Отговор #35 -: Януари 23, 2011, 08:32:45 pm »
Здравейте и ЧНГ на всички! Това-първо.
Второ, по озонирането и т.н. - Озонът има по-ниска енергия на разпад на молекулата /преди същинското горене/, което ви активира процеса и подпомага пълното изгаряне. Успеете ли да вкарате повече кислород в камерата за горене, със сигурност, ще получите по-висока температура на горенето, но...по-висока молекулярна маса на газа, който трябва да се разшири. Особено, при по-високовъглеродните горива. Сиреч, при дизел, освен по-меката работа и намалелите вибрации, имате по-малко КАКВО да се разширява и ефектът, следователно, няма да е чак толкова висок. За разлика от ДВГ на пропан-бутан. Изчетох /беше ми любопитно/ тази и още една тема тук и вече не знам, в какво е най-настоятелната надпревара тук - ентусиазъм, невежество, сплав от двете или и нещо четвърто. За последното се извинявам, така усещам нещата. Има, прочее, един популярен мужик, Валерий Дудышев, него хитайте за тези супер-нАуки, кой какви още чудеса ще ви разкаже, не е истина ;) като например за самоволното химическо преобразуване от азот и висши въглеводороди в метан и ред още дивотии, които ми дойдоха до бедния мозък само за едното мигновено преминавае през поцинковани тръби. Да не ви разправям, каква катализа извършват те в горивната камера - чак настръхвам.
А, да: разделянето на такива количества въздух в един миг на кислород и азот, сигурно, поражда допълнителна мощност в нечия глава - не е, като да пуснеш ДВГ-то в чиста кислородна атмосфера, егати. Да не говорим за хидравличните загуби при всмукване, мембрани-немембрани, али-бали и т.н. А за разликата в "горенето" на автомобила сериозно значение имат още центровка /която се мени/, компресия и условия на смазване /смяна на вид, количество и работени километри на маслото/, гуми, темп. на асфалта, приработване на /преди Х км / сменени сегменти и т.н. И, в допълнение, хим.състав на горивото, от доста време, НЕГАРАНТИРАн от доставчици, бензино/газостянции и т.н. Та, откъм физикохимична гледна точка, бих отдал на озонирането и качествата на искрата най-високо значение /при постоянни др. параметри/.
Е, вие си знаете - ние само, току copy-paste-ваме  ;D

Неактивен kaneto

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 38
Re: Йонизатор за двигател
« Отговор #36 -: Февруари 19, 2011, 10:53:08 pm »
Интеренното е че при мъгла ефекта е обратен.Колата като че ли се мъчи и не можех да си го обясня.
При мъгла влагата просто е твърде много и в резултат на двигателя не му достига кислород (сместта става твърде богата, тъй като в един и съши обем въздух има доста по-малко кислород).

biajoMC

 • Гост
Re: Йонизатор за двигател
« Отговор #37 -: Юли 01, 2011, 09:07:21 pm »
Здравейте колеги :) Доста пъти изчетох всичко във форума по зададения казус. Имам следното технологично предложение: Купувам един най-обикновен електро-шок от ловнорибарския магазин, монтирам сондите на напрежение във въздушния филтър на 1.9 TDI мотор и после ви описвам подробно резултатът. Снимковия материал също ще бъде публикуван за да има яснота от опитът по темата. До скоро!

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 267
Re: Йонизатор за двигател
« Отговор #38 -: Август 24, 2011, 11:59:55 am »
В крайна сметка, някой има ли положителен резултат от йонизирането или озонирането?

Неактивен rider777

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 44
Re: Йонизатор за двигател
« Отговор #39 -: Юли 01, 2012, 08:09:22 pm »
А някой опитвал ли е с бластер ли се казва или баласт от ксенонови фарове? Откакто ги забраниха и на трите си коли ги свалих и ми седят кутийките от които излизат бая киловолтове и мисля, че могат да се ползват по темата.

Неактивен fever_wits

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 51
Re: Йонизатор за двигател
« Отговор #40 -: Юни 04, 2013, 04:14:26 pm »
Та и аз като колегата:
 
В крайна сметка, някой има ли положителен резултат от йонизирането или озонирането?

@praktik

 • Гост
Re: Йонизатор за двигател
« Отговор #41 -: Юни 04, 2013, 05:41:41 pm »
Цитат
А някой опитвал ли е с бластер ли се казва или баласт от ксенонови фарове? Откакто ги забраниха и на трите си коли ги свалих и ми седят кутийките от които излизат бая киловолтове и мисля, че могат да се ползват по темата.

  търся  нещо  такова  обаче  да  работи  на  6 v , искам  да  пробвам  озонирането  на  моторетката  ми ,  как  ще  му  подейства .

Неактивен rider777

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 44
Re: Йонизатор за двигател
« Отговор #42 -: Юни 27, 2013, 07:36:35 am »
Гледам, че темата е отдавна заспала,,,,, никой ли не експериментира с озонирането на въздуха ???  Айде младежи, че цената на горивата е доста бърза а доходите ни не могат да я настигнат  :D :D :D :D :D

elektros

 • Гост
Re: Йонизатор за двигател
« Отговор #43 -: Юни 28, 2013, 12:29:16 pm »
Решение има, с доказан ефект, с устройство за обработка на гориво

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 341
Re: Йонизатор за двигател
« Отговор #44 -: Юни 28, 2013, 02:23:47 pm »
Има и за въздух - последният ми пасивен /без захранване/ оптимизатор К3 е малка кутия 6/4/2 см, която се лепи на стената на филтърната кутия преди филтъра, като му предава енергия и той на свой ред я отдава на преминаващия въздух. Йонизаторът прави същото, но ползва ток и е с доста по-слаба ефективност, защото теорията за работата му е грешна - както и на стандартните магнитни оптимизатори.
С моя К1 на медната тръба и новия К3 при въздушния филтър колегата Филип от Шумен падна от 12 на 8/100 газ с обикновена газова уредба и колата му върви повече от в началото. Не искам да отклонявам темата, но е добре все пак да знаете фактите. Има решение на всичко, стига да го потърсиш с отворен ум. В момента К3 се слага почти при всички коли със оптимизатор за горивото за постигане на максимално възможния  ефект.
http://garaja.net/viewtopic.php?f=10&t=33&start=30
Поздрави