Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Турбонатор (завихрител на въздуха)

<< < (14/29) > >>

koce93:

--- Цитат на: EDM electronics в Май 20, 2011, 02:26:44 pm ---

Всъщност турбонатора не оказва механически ефект на сместа, т.е. дори и да затихва по пътя вортекса, то самият въздух се оргонизира и получава енергията именно от въртежа.

--- Край на цитат ---
Колеги имам мнение, че турбонатора завихря горивото и въздуха и по този начин се получава по-добро смеване, а от там и по-добро изгаряне, а от там и икономия. Както когато сложите захар в чай тя пада на дъното, но като се завърти с лъжичка тя се разнася рявномерно. Успех.

EDM electronics:
Вероятно това което казваш е вярно в някаква степен, но ми се струва невероятно да постигнеш близо 40-50 % икономия, каквато твърди, че е постигнал caduceus.

koce93:
Повече от 10% не го вярвам.

caduceus:
Опа, опа... Неточни твърдения! Да, имам резултати вече под 5/100 при Ксантията, но с цялостна система - не само турбонатор. При турбонатор и магнитен оптимизатор - около 5,5-5,8 л., предимно междуградско. При тия двете + система за активно подхранване на турбонатора, връзка на горивопровода, излъчвател на резервоара и електронен блок - вече под 5 и максимум 40-45% икономия. Оттук нататък няма да се мине без обедняване на сместа и може би аванс процесор, инжекционът не е карбуратор, за да му запушиш жигльора с тел. И си иска специалисти, които разбира се ще потърся.
Колеги, моля не ми приписвайте неща, които не съм казвал. Само с турбонатор едва ли повече от 20% да направите - няма място за пълно развитие на синтезния процес. Затова се налагат и останалите системи.
Поздрави 

zen:
Здравеите.Ето малко снимки на примерен турбонатор

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия