Алтернативни енергоизточници > Toroidal Power Unit - Steven Mark
Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)
vitan:
Tова е голям проект, който може да глътне много време и немалко пари. Опита с високи волтажи и честоти си е задължителен. С ЕТЕРНИЯ ВИХЪР или се почва (отделят се 1-2 години) или не. Иначе Радко е фен :) и каза, че ще подари резултата на хората на пук на МАТРИЦАТА... Ако вкара толкова средства и време дали още ще е на същото мнение? :)
Радeв:
На същото мнение съм но имам проблеми с честотния генератор. Трябва да го оживя.
Радeв:
Здравейте!
Днес отделих повечко време. И проблма с генератора е решен. Захващам се за истинскта работа вече.
Както знаете спънките винаги се кръят където най-малко очакваш!
Оказа се че паралелни порт на латопа който ползвам по подразбиране е в някъв режим с ниски нива (1.8V). В биоса ги разръчках и всичко бачка. Програмирах си контролерчетата както трябва, програматора си е бачкал както трябва а от няколко дена в чудо се видяхда му търся проблемите.
В момента се занимавам с разгадаването на един ОУ 100MHz MA3006, с който остава само да усиля синуса и след това да направя правоъгълник.
jantar:
Не мога да разбера, защо използваш синосуидален сигнал за да го правиш правоъгълен, като е сто пъти по-лесно да си направиш генератор на правоъгълни импулси ( с един инвертор с тригер на Шмит и резистор и кондензатор)???
Ако приемаш съвети - наистина използвай последователно изходте на дешифратора и слагаш или диференциална RC група, или чакащ мултивибратор за кратки импулси след него
Радeв:
Приемем критики! Незнам защо сте останали с впечатление, че не го правя. Но за разработката на ТПУ ще изпробвам всички версии!
Няма логика да не приемам критики точно от вас понеже вие сте хора с много опит и знания а аз съм от зелен по-зелен. ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия