Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Контакти и срещи с Капанадзе

<< < (3/7) > >>

Pyramid:
От колеги, с които се знаем от над 20 години и живеят там наблизо, да речем. Само не ме издавайте, por favor

teofilius:
Интересно? Колкото и да изглежда обезсърчаващо положението с Капанадзе то надеждата трае най-дълго.   Споделих в един руски форум, каквото знам по темата за хидравличния генератор. Също наблюдения, като низкочестотни звуци, снимки, принципна схема. Какъв е резултата ли - ами един от хората се справи и то много добре. 500Вт на входа за хидравличната помпа, около 3КВт. изходна мощност върху това. При самозахранване е работил около 40 секунди и двигателя на помпата се претоварил с напрежение и изгорял. Сега прави помощна и стабилна система.
  Тук можете да видите с нужната информация по темата: http://realstrannik.ru/forum/39-kapanadze/20913-gidrogenerator-kapanadze.html?limit=18&start=342 с ясно и схематично описание на принципа. Факт е че работи и надявам се скоро ще има по-подробна и ясна представена с видео информация.

mito_kupona:
При мен честотата е около 19 kHz и с подбор на кондензатора може да бъде и 15,625 kHz, затова при аквариума на Капи се виждат платки от хоризонтална развивка на лампов телевизор, които според мен работят, а не са камуфлаж, това е високочестотния генератор и всичко в тази кутия работи.. Намерих начин да зареждам кондензатора на вория контур без проблем, както и начин да снемам енергия от него, без да нарушавам резонанса, но за по-добра ефективност бобините трябва да, са две, както е при Капанадзе вклюително и при зелената кутия, там втората бобина е в кутията, а на другите установки се виждат, че са по две. Н 100квт установка, високата бобина е резонансната, а от от другата се снема енергията. Принципа отдавна ми е ясен, но проблема беше, как ефективно да се зарежда кондензатора, за да се преодолеят загубите в контура и той да започне да генерира енергия. 50 херца ще ги мисля после, но първо трябва да съумея да сваля по- голямата част от енергията във втория контур. За мен генератора на Капанадзе е реално съществуващ и няма никакво съмнение в това, така, че не се отказвайте от опитите. А аз колко пари и време съм посветил на това, просто ви е бедна фантазията.ПОЗДРАВИ!!!

prp:
Мен ме притеснява относно генератора че на всички опити резултата е как пали крушки прилича по-скоро на фокус от колкото на нещо практическо.
Аз ако измисля такъв генератор по скоро бих си го монтирал в къщата и да не плащам сметки за ел. енергия. Не се връзва да плащаш след като имаш машина за безплатен ток. Има нещо гнило в Дания както се казва но ще видим.

gotiniq7:
Това са глупости. Как ще те глобят за кражба на ток без да те хванат? Това е много нереално оправдание, направо смешно. Ами ако си сложи слънчеви колектори отзад в двора, пак ли ще го глобят за кражба на ток?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия