Начало > Новини от света на технологиите
Д-р Кирил Чуканов отново на хоризонта
broiko:
Новото е, че кълбовидната мълния се генерира в солена вода без микровълни. Цената на един изстрел е 1 цент... това е цената на изразходваната енергия.
Vetap:
Науката не работи с центове. Във физиката няма такава величина. Аз редовно чета публикациите в "Чуканов енерджи". Отдавна очаквах публикация, която научно да защити твърдението на Чуканов за COP = 3 до 4. Това е елементарно да се докаже, например по следния начин: Взима се една кофа с вода, измерва се температурата и, засича се време и водата се пуска да циркулира през "Ангел" или "Велика България" за да се нагрее. Засича се консумацията на енергия от реактора ( Ангел или Велика България), като разбира се се отчита и енергията изразходвана за "запалване" на кълбовидната мълния. Разбира се, че се вземат мерки за топлинна изолация. След време "делта Т" отново се измерва температурата на водата. и т.н... Това е т.н. калориметричен начин на измерване на енергия. Това се учи (учеше) в 8 клас в "Стара" България. След това се повтаряше в 1 курс на университета или ВМЕИ. Както вече съм казвал " Когато физиката говори и политиците мълчат". Все пак се надявам, че един ден кълбовидната мълния ще разкрие тайните си и искренно желая успех на неуморния и твърдоглав БЪЛГАРИН Кирил Чуканов.
Радико:
Много съжалявам за разочарованието което ще предизвикам с тази публикация, но тук иде реч, че кълбовидната мълния има природа която е доста далеко от разработките на господин Чуканов:
http://30dumi.eu/2014/01/zasneha-ka-lbovidna-ma-lniya-na-video/
ppipilica:
Не знам каква е природата на кълбовидната мълния но лично съм виждал. Преди две години имаше яка буря с много светкавици и седейки на прозореца да ги наблюдавам, много им се кефя, видях как почти от средата на една мълния се отдели ярко жълто светещо кълбо което продължи да свети около минута. Изчезна без звук или не съм го чул като за времето прелетя около 50 метра.
hyparh:
За разлика от плазмените топки, които всеки може да възпроизведе с микровълнова фурна, истинската кълбовидна мълния изисква мощен електростатичен заряд/разряд, за да се формира. Това поне природата ни го показва недвусмислено. Само магнетрон няма как да осигури правилните условия. Трябва да се комбинира с високоволтови разряди с различни честоти (каскадни умножители, тр-р на Тесла...), за да се работи по въпроса.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия