Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

графитни електроди

<< < (2/3) > >>

oneman:
Колега, виж този линк http://www.youtube.com/watch?v=lJ1iOXEec4A&feature=BFa&list=PL0B48B03C300EA270

Пуснах го преди време тук http://mazeto.net/index.php/topic,7019.msg46547.html#msg46547, но тогава нямаше мнения.
Надява се на теб да ти свърши работа.  Ако намериш от къде да се вземе такова влакно, пиши на лични.

Радико:
Колега Димов.
Ролята на съдбата отскоро я обсъждаме в друга тема пусната за целта  от Майстора.  ;D
Сега по същество:
С удоволствие ще ти помогна с каквото мога "изключвам възможността да се заемем с нещо само двамата в предвид темата която съм започнал за промените би било крайно непоследователно от моя страна" предлагам ти да се включиш и ти в "комерсиализацията" на форума за да може накрая да прескочиме нивото "играчки за деца от 10 до 16 години"
Относно идеята ти:
 Има хляб в нея длъжен съм да ти обърна вниманието върху малката подробност, че утайката е от парченца кокс които неизбежно се отделят от праховите коксови електроди които ползваш. "коксът има аморфна структура и не е много устойчив" ГРАФИТ с съвсем различен материал. Най лесно се намира от стари леярски поти, най качествените "особенно златарските са от графит. ако не можеш ще се опитам да ти намеря малко графит. Твоят проблем ще бъде как да го нарежеш на достатъчно тънки филийки без да го счупиш. Интересното в случая поне за мен ще е, каква ще е реакцията при използване на графита в различните му равнини защото кристалите му са много тънкослойни и проявяват различни качества в различните посоки.

П.П.  Ако някой друг вече е пробвал да не си трае а да сподели опита си за да вървим по бързо напред.   

miroslav_yovchev:
С карбонови електроди  дали ще се получи?

Ksurnev:
bdimov
Пратих ти меил, прочети го!

Радико:
Това на клипчето публикувано от колегата oneman са точно карбонови влакна

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия