Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Нов метод за отопление на д-р Константин Тренчев

<< < (16/18) > >>

N9301S:
Пичове, не съм имал време за по-задълбочени измервания.Туй нещо го спретнах вчера следобяда за половин час.
Консумацията е ок.  1200 вата, при 6 киловолта. Отначало не палеше,но след като добавих съвсем малко електролит се получи.Определено има хляб в тази идея щото в бързината поднесох една ламаринка над пламъка така, че съвсем леко да я "облизва" и в рамките на 15 сек.тя почервеня така като 4 см. диаметър.
 За сега спирам поради други ангажименти,но следващата стъпка е да произведа 30 киловолта >:(
 ПП Не успях да снимам повече, щото на гадната Нокия и падна батерията.

Михаил Кузмов:
Valex! Благодаря! Ще се задълбоча в описанието ти. Аз имах една такава тъпа идея която още не съм осъществил. Да оформя едно нагревателче с известни параметри в добре топлинно изолиран корпус с възможност да регулирам подадената мощност. Оформям още един корпус с идентични параметри където подавам пламък от електролизер. Всичко това с особено отношение към загубите. Захранвам нагревателчето с известна мощност. Захранвам електролизер със същата мощност. И така след като нагревателя достигне макс. температура която повече не расте вкл. и електролизера и паля изх. газ  подаден в другия корпус. Поставям например два идентични съда с еднакво количество вода в корпусите и засичам времето на завиране. Изкажи се по тази идея!

Ksurnev:
N9301S Свалям ти шапка! Като булдог си, хапне ли някъде нема пускане!!

Чудя се, какво има да мерите толкова!
Q=URt
Един грам Вода затоплен с един градус е една калория!
Винаги ще има загуби, така че може да се мери реално.

mi68:
Kолега имаш техническа грашка Q=U.I.t=U^2/R.t , където t е време сек.

Михаил Кузмов:
ОООО! И това става! И мн. по-просто! Аз какви щях да ги правя сложни глупости! Благодаря младост!!!!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия