Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Нов метод за отопление на д-р Константин Тренчев
Ctah:
--- Цитат на: Ksurnev в Ноември 29, 2012, 10:48:26 am ---Ctah
Тока на този тип електрожени е пулсиащ ток с честота близка на тази заради, която убиха Стенли Майер - около 400kHc.
Ако електролита е слаб, съпротивлението му е достатъчно голямо при тази дължина на маркучите за да не шунтира.
Отгоре на всичко мисля, че там плазма няма, няма и такова високо напрежение, иначе нямя да могат да държат волфрамовата пръчка с РЪКА! Ако сте виждали какво прави 20 киловолта висока честота при подаване на такава пръчка в зоната на разряда, сигурно нямя да опитвате!
--- Край на цитат ---
Ksurnev!
Ти с кво се занимаваш? Питах дали има инвертор за проба, а не да ми даваш уроци!
Знам какво правя!!!
Ksurnev:
Ctah
Грешно си ме разбрал. НЕ ТИ ДАВАМ УРОЦИ.
Такъв добър електрожен струва около 6000лв. Имам достъп до него, но не мога да го даря.
На 60 години съм и от 4г. правя експерименти с такива неща. Завършил съм ДВГ, но от 20 години се занимавам с компютри, а от 50 с радиотехника и електроника включително с мощни предаватели.
С 5 пластини 8х11см. и 5 волта пулсиращ ток имам около 1.1л. добив на БРАУН ГАЗ.
Това горене, което се наблюдава при Тренев е на БРАУН ГАЗ, не мога да го сбъркам.
blackartist:
Колеги, както писах по-горе на вкус поне водата нямаше добавки. Разбира се това е много далече от какъвто и да е сериозен тест, но по очевидни причини нямаше как да взема проба за по-сериозно изследване или да й меря проводимостта. Това което мога да твърдя със сигурност е, че нямаше добавка на готварска или друга сол в забележими количества (абсолютно никаква соленост или горчивина), сода бикарбонат (знам какъв е вкусът) или някаква основа (нямаше "лугавост" - този, който е имал допир с основи знае) или киселина (кисело). Водата беше абсолютно безвкусна - като чиста вода. Тренчев също така при разговорите спомена, че ползват вода от Горна Баня без да дава абсолютно никакви допълнителни подробности. Надявам се да съм полезен с тия наблюдения.
valex:
Чудех се защо разряда не е в долната част на струите където разстоянието помежду им е по-малко. Проводимостта на водата не е голяма иначе разряда щеше да е през двете струи. На забавен кадър се вижда как двете струи се разделят, между тях прехвърчат искри, гасят се, после пак се палят и след това разряда се вдига нагоре. Ето го отговора защо е в горния край разряда:
http://www.youtube.com/watch?v=jdGXpDWAU18
doctora:
За обективната истина: Нещо странично от темата. Сега препрочетох книгата на великия български учен доктор Стефан Найденов "И все пак водата гори" и какво ми направи впечатление. Доктор Тренчев е човека който е разрушил в буквалния смисъл на тези думи лабораторията на доктор Найденов - Биоелектроника и тази лаборатория никога повече не е просъществувала, въпреки че доктор Найденов след съдебна битка си я върнал. Странни съвпадения и студения полъх на търсещите в подмола. Но нищо в този бял свят не остава незабелязано и нищо нито добро, нито зло не-отблагодарено.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия