Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Нов метод за отопление на д-р Константин Тренчев

<< < (10/18) > >>

Ksurnev:
Даже мисля, че може да се пробва с портативен електрожен от тези с електронното преобразуване. Електролита има достатъчно голямо съпротивление и няма да направи късо през резервоара помпата и маркучите. Гъстотата при БРАУН генератора е 20%. При нашия случай може да е достс по-малко, например 5%.

Радeв:
Ctah, използвам трансформатор от микровълнова. Мисля че няма да ти се получи, понеже имаш електролитна връзка която шунтира искрището.
Определено водата има електролит... чистата вода се държи по-скоро като диелектрик.

Ctah:
   Е, там е хватката...без електролит щото ще излезеш прав
Нещо май не сме на една вълна :(, аз посочвам ЧЕСТОТИ, а ти прав ток!
То при твоя вариант ще се получи чиста електролиза, а гоним ПЛАЗМА, значи В.Ч и В.Н

Аз сега си чупя ръцете да навивам и ще увидем до няколко дни

Ctah:
Ksurnev!
Ако имаш такъв инвертор под ръка (може да е скапан), би ли го дарил за КАУЗАТА?
Нямам излишни стотинки да инвестирам, така че... ???

Ksurnev:
Ctah
Тока на този тип електрожени е пулсиащ ток с честота близка на тази заради, която убиха Стенли Майер - около 400kHc.
Ако електролита е слаб, съпротивлението му е достатъчно голямо при тази дължина на маркучите за да не шунтира.
Отгоре на всичко мисля, че там плазма няма, няма и такова високо напрежение, иначе нямя да могат да държат  волфрамовата пръчка с РЪКА! Ако сте виждали какво прави 20 киловолта висока честота при подаване на такава пръчка в зоната на разряда, сигурно нямя да опитвате!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия